Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Wat kost een logo?

Wat gaat het je nu daadwerkelijk kosten om een logo te laten ontwerpen? Het antwoord op die vraag is niet zwart-wit, maar laten we samen een poging wagen. Logo’s vertellen hun eigen verhalen: van eenvoudige, strakke ontwerpen zoals die van Apple tot meer gedetailleerde, zoals die van Starbucks. Hoewel beide krachtig zijn in hun eigen domein, zou je je kunnen afvragen waarom een engel gekozen is voor een koffiemerk. Kijkend naar de grotere merken valt het op dat hun logo’s vaak simpel zijn, met slechts een paar opvallende kleuren en een direct herkenbare vorm. Dit heeft zeker te maken met de strategieën die deze bedrijven hanteren. Een aantal belangrijke factoren, zoals marketing en productpositionering, spelen een cruciale rol, net zoals het aantal ontwerpvoorstellen dat ze overwegen voordat ze de perfecte keuze maken. Elk logo is een reis op zich, een reis die de essentie van het merk vastlegt.

Goed logo ontwerp is volgens ons:

Hoe logo ontwerp begint? Met een goede voorbereiding

Laten we eerst even kletsen! We willen echt aanvoelen wat jij nodig hebt en wat het beste past bij jouw soort bedrijf. Vertel ons alles: je favoriete kleuren, de vormen die je aanspreken, en het gevoel dat je wilt overbrengen. Alles wordt meegenomen in het creatieve proces. Ons team bestaat uit professioneel ontwerpers die niets liever doen dan het ontwerpen van een aantrekkelijk imago. Dat is de magie die je van een ontwerpbureau mag verwachten! We zullen een reeks conceptvoorstellen aan je presenteren, allemaal zorgvuldig bedacht voor jouw bedrijf. Na wat fijnslijpen hier en daar, komt jouw droomontwerp tot leven. En natuurlijk leveren we dit ontwerp aan je op in alle nodige formaten: SVG, JPG, EPS en PNG. Zo heb je alles wat je nodig hebt om jouw marketingavontuur te beginnen!

Wat kost een dertien in een dozijn logo

Er zijn talloze logo ontwerp websites (goedkope logo laten ontwerpen zeg maar), die vaak ook goed werk leveren. Wat voor ons het probleem met een logo kopen van 85 – 350 euro is, is dat het dertien ineen dozijn logo’s zijn. Het zijn elementen die eerder zijn gebruikt of niet aansluiten bij je merk. Wil je vervolgens revisies of meer voorstellen zien, dan zal je meer moeten gaan betalen. Ons advies zou zijn dat, als je bij zo’n website je logo laat maken, om je logo te uploaden naar Google Image Search. Met deze tool kun je zien of jouw logo al ergens anders op het net voorkomt. Betaal dan ook vooral niet. Dit is plagiaat en dat moet je niet pikken. Je betaalt immers voor een uniek logo. Ook worden vaak elementen ingekocht bij iStock, Getty Images of andere beeldbanken, waardoor het er gaaf komt uit te zien, maar niet uniek is. Iemand heeft deze elementen ooit een keer gemaakt en verkocht aan een beeldbank. Dat wil niet zeggen dat er geen beeldmerk recht op deze elementen zitten. Er hangt namelijk een ander prijskaartje aan mocht je kiezen een standaard element te gebruiken. Let hier dus op als je een pakketlogo ontwerp gekozen hebt. Goedkoop is vaak duurkoop.

Letterlogo ten opzichte van een beeldmerklogo

Een letterlogo, denk aan stijlen zoals die van bekende merken, heeft zijn eigen charme. Het is als het vinden van dat ene speciale lettertype dat precies de sfeer ademt die je zoekt en dit vervolgens kunstig vormgeven tot het perfect resoneert met je visie. Aan de andere kant, een beeldmerklogo vraagt om een diepere duik in creativiteit. Het is niet alleen het vertegenwoordigen van de bedrijfsnaam, maar ook het vangen van de essentie in een uniek symbool. Merken zoals NS en Shell hebben dit kunstig gedaan. Elk logo heeft zijn eigen verhaal en reis, en dat maakt ze zo bijzonder.

Een logo laten ontwerpen door een logo ontwerpbureau

Het proces van het ontwerpen van een logo kan veel obstakels hebben. Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren. Het is cruciaal om je exacte wensen te communiceren met je ontwerper of bureau. Soms heb je een vaag idee van hoe je wilt dat het logo eruit ziet. Je kunt op internet en Google zoeken naar logo-ontwerpen die bij jouw bedrijf passen. Het kopiëren van een logo is echter niet aan te raden of toegestaan. Het uiterlijk en het gevoel van een logo zijn belangrijke factoren om met je ontwerper te bespreken. Hoe meer je je gewenste logo kunt beschrijven, hoe makkelijker en goedkoper het waarschijnlijk zal zijn om het in conceptvoorstellen vorm te geven. Onthoud dat wat jij mooi vindt, niet altijd werkt. Denk na over je doelgroep en welke beelden zij van je bedrijf zouden verwachten.

$1.000.000 voor een bedrijfslogo?

We hebben de kostprijs van wat grote bedrijven eens op een rijtje gezet om het verschil in prijs te zien.
 • Pepsi= $ 1.000.000
 • BP = $ 211.000.000
 • Accenture = $ 100.000.000
 • Nike = $ 35
 • Coca-Cola = $0.35 (door de financiële man ontworpen)
 • Google = $ 0 (is door één van de oprichters ontworpen).

Wat kost het om een logo te laten ontwerpen?

Hoe duidelijker je bent over wat je verwacht van jouw logo, hoe goedkoper het zal zijn. Beginnende ontwerpers zullen voor het vervaardigen hiervan tussen de 35en 50 euro per uur vragen. Ervaren freelance ontwerper vraagt tussen de 50 en 75 euro per uur. Designbureaus vragen voor een logo vaak een “fixed fee” (vaste prijs). Kies je voor een beginnende designer of een freelancer, dan kunnen daar te gekke dingen uitkomen, alleen ben je niet zeker wat de eindafrekening zal zijn. Bureaus met hun vaste prijs weten exact hoe lang ze aan een logo kunnen werken, om het resultaat te boeken dat jij voor ogen hebt. De meeste bureaus werken met meerdere designers, wat vaak een pré is, vooral omdat zij intern met meerdere personen de keuzes kunnen overleggen, om zo door te ontwikkelen en bij het logo uit te komen, dat jij voor ogen hebt.

Ontwikkeltijd

Niet geheel onbelangrijk is de tijd waarin een goed effectief logo gemaakt kan worden. Afhankelijk van de input en de helderheid van de vraag, zal een goedlogo binnen 10 á 25 uur gemaakt kunnen worden, inclusief revisies en presentaties. Houd er wel rekening mee dat het proces rusttijd nodig heeft, waarin de ontwerper in zijn onderbewuste bezig is met het logo. De gebruikelijke looptijd voor een logo zal tussen de 2 en 6 weken zijn.

Tip!

Vergeet niet om jouw beeldmerk te laten registreren, zodat je zeker bent dat jouw bedrijf de enige is, die dit logo mag gebruiken. Het zou zonde zijn als je na 10 jaar een ander logo moet nemen, omdat iemand anders jouw logo heeft vastgelegd.

Nadenkertje

Er zijn een hoop dingen waaraan je moet denken bij het kopen van het logo en het kiezen van je ontwerper. Wij hebben een gratis te downloaden boek gemaakt met veel tips en dingen waarop je zou moet letten.

Green Creatives logo ontwerpbureau is:

 • Wij specialiseren in grafisch ontwerp
 • goede service
 • Al 15 jaar een grafisch ontwerpbureau
 • team van ontwerpers
 • unieke ontwerpen
 • klantgerichte service

Andere interesante artikelen:

Wat is een compleet brandbook Wat kost een huisstijl Wat kost een website

Veel gestelde vragen over logo ontwerp

Wat kost het om een logo te ontwerpen?

De kosten voor het ontwerpen van een logo kunnen sterk variëren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de ervaring van de ontwerper. Prijzen kunnen variëren van een paar honderd tot duizenden euro’s.

Hoeveel vraag je voor een logo?

Dat hangt af van de specificaties van het project, maar voor een professioneel ontworpen logo kun je rekenen op een investering die begint bij ongeveer €1000 en kan oplopen tot €3500 of meer, afhankelijk van de complexiteit en het aantal revisies.

Wat kost een logo huisstijl?

Een complete huisstijl, inclusief logo, visitekaartjes, briefpapier, en andere branding-elementen, kan variëren van €2500 tot €7500 of meer, afhankelijk van de behoeften en de omvang van het bedrijf.

Hoeveel kost een ontwerp?

De kosten van een ontwerp hangen af van wat je precies nodig hebt. Een eenvoudige flyer kan bijvoorbeeld minder kosten dan een uitgebreide brochure. Prijzen kunnen variëren van €1000 tot €10000 of meer.

Kan je zomaar een logo gebruiken?

Nee, je kunt niet zomaar een logo gebruiken dat je online vindt of dat door iemand anders is gemaakt. Dit kan leiden tot schending van auteursrechten. Altijd toestemming vragen of zelf een uniek logo laten maken.

Hoe lang duurt een logo ontwerpen?

De tijdsduur kan variëren, maar over het algemeen kun je rekenen op 1 tot 6 weken voor het volledige proces, inclusief conceptontwikkeling, ontwerp en revisies.

Waar moet je op letten als je een logo maakt?

Belangrijke factoren zijn eenvoud, schaalbaarheid, kleurgebruik, originaliteit en hoe goed het de identiteit van het merk weerspiegelt.

Welke zijn deze 7 tips om een logo te ontwerpen?

 1. Doe marktonderzoek
 2. Houd het simpel en flexibel
 3. Kies de juiste kleuren
 4. Zorg voor een tijdloos ontwerp
 5. Maak het relevant voor je doelgroep
 6. Test verschillende formaten en toepassingen
 7. Vraag feedback en maak indien nodig aanpassingen

Wat kost een grafisch ontwerper per uur?

De uurtarieven voor een grafisch ontwerper kunnen variëren van €50 tot €150 per uur, afhankelijk van ervaring en specialisatie.

Hoe kan je zelf een logo ontwerpen?

Er zijn verschillende online tools beschikbaar voor het zelf ontwerpen van een logo. Maar voor een professioneel en uniek resultaat is het meestal beter om een ervaren ontwerper in te schakelen.

Hoe duur is het Nike logo?

Het Nike-logo, ontworpen door Carolyn Davidson, kostte oorspronkelijk slechts $35 in 1971. Maar de waarde van het merk en het logo is nu natuurlijk veel hoger.

Hoe duur is een branding?

Branding kan een flinke investering zijn en varieert sterk afhankelijk van de omvang en behoeften van het bedrijf. Je kunt denken aan een bereik van €5000 tot €50,000 of meer voor een uitgebreid brandingtraject.