< Terug naar blog

Een ontwerper die werkt aan het ontwikkelen van een huisstijl op een laptop

Wat kost een huisstijl?

Green Creatives Blog

Wat kost een professionele huisstijl?

Als bedrijf wil je graag herkenbaar zijn voor je klanten. Een professionele huisstijl kan hierbij helpen. Maar wat kost zo’n huisstijl nou eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een huisstijl en wat hierbij komt kijken.

Wat is een huisstijl?

Laten we eerst even kort ingaan op wat een huisstijl nu precies is. Een huisstijl is het geheel van visuele elementen die je als bedrijf gebruikt om jezelf te presenteren naar de buitenwereld. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld een logo, kleurgebruik, typografie en beeldmateriaal. Een goede huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en eenheid in al je communicatie-uitingen.

De kosten van een huisstijl

De kosten van een huisstijl kunnen sterk uiteenlopen. Dit hangt onder andere af van de omvang van je bedrijf en de complexiteit van de huisstijl die je wenst. Over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag tussen de €1000,- en €5000,- voor een complete huisstijl. Dit is dan inclusief het ontwerp van een logo, kleurenschema, typografie, visitekaartjes en briefpapier.

Waar komen de kosten vandaan?

De kosten van een huisstijl zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Ten eerste betaal je voor het ontwerp zelf. Dit is het creatieve proces waarbij een ontwerper aan de slag gaat met jouw wensen en ideeën om zo tot een passende huisstijl te komen. Daarnaast zijn er kosten voor het gebruik van bepaalde software, drukwerk en eventueel het laten maken van sjablonen.

Besparen op de kosten van een huisstijl

Natuurlijk wil je als bedrijf zo min mogelijk kosten maken, ook als het gaat om een huisstijl. Er zijn een aantal manieren waarop je hierop kunt besparen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om zelf alvast na te denken over wat je graag zou willen qua kleur en typografie. Dit kan tijdens het ontwerpproces flink schelen in de kosten.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om niet voor het duurste papier te gaan bij het drukwerk en sjablonen zelf te maken in plaats van dit uit te besteden. Hiermee bespaar je op de kosten en kun je toch een mooie en herkenbare huisstijl neerzetten.

Voorbeelden van een huisstijl

Tot slot

Een professionele huisstijl kan helpen bij het creëren van herkenbaarheid en eenheid in je communicatie-uitingen. De kosten van een huisstijl zijn afhankelijk van de omvang van je bedrijf en de complexiteit van de huisstijl. Over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag tussen de €1000,- en €5000,-. Besparen op de kosten kan onder andere door zelf alvast na te denken over je wensen en door te kiezen voor goedkoper papier en zelfgemaakte sjablonen.

We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in de kosten van een professionele huisstijl

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen