< Terug naar blog

Waarom bloggen op uw website?

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Waarom starten met bloggen op uw website?

Wat kan een blog voor uw website betekenen? Een van de best verdienende bloggers in de wereld verdient maar liefst rond de 600.000 dollar per maand door alleen te bloggen. Niet alleen uw omzet kunt u verhogen, actief bloggen heeft nog meer voordelen.

Een blog op uw website zorgt voor vindbaarheid

Met een blog kunt u uw website blijven updaten met nieuwe originele content. Hoe meer nieuwe originele content op uw website, hoe beter uw vindbaar bent via zoekmachines. Google en andere zoekmachines houden namelijk meer van actieve websites die constant worden ge-update. Voor de vindbaarheid is het ook belangrijk om gerelateerde zoekwoorden te gebruiken. Kies het juiste zoekwoord, de juiste titel en zorg voor een pakkende tekst met korte, compacte zinnen.

De blog op uw website laat zien dat u een expert bent

Door artikelen te schrijven en te publiceren over uw vakgebied, Laat u zien dat u een expert bent. Dit laat zien dat u kennis heeft over uw vakgebied. Zo kunt u een professionele en sterke reputatie opbouwen.

Een extra pluspunt is dat u de informatie over uw vakgebied kunt gebruiken als conversatiestarter tijdens het zakelijk netwerken. Men wil op de hoogte gehouden worden.

Interactie op uw website met een blog

Een blogpost kan zorgen voor interactie tussen u en uw doelgroep. Zorg dat bezoekers de mogelijkheid hebben om via social media de blog te delen. Laat reacties toe op uw blog en reageer op alle berichten.  Zorg ook dat u altijd reageert op berichten. Bezoekers voelen zich hierdoor meer gewaardeerd. U kunt via de blog zo klachten of vragen behandelen van bezoekers en klanten.

Met bloggen kunt u producten/diensten promoten op uw website

Via blogposts kunt u uw producten en diensten promoten. Als een bezoeker een product/dienst wil afnemen, is de kans groot dat deze tijdens een bezoek op uw website op de blog-pagina beland. Met de juiste betrouwbare informatie, voelt een lezer zich eerder geroepen om een dienst/product af te nemen. Een directe Call to action link in een blogpost, zet de lezer aan tot actie.

Met een blog kunt u via externe websites meer inkomen genereren

U kunt meer uit uw blog halen door deze te koppelen aan externe websites. Dit kunt u doen door affiliate producten. Bij affiliate marketing kan een bezoeker een product kopen via uw website, als gevolg dat u een percentage krijgt van het aankoopbedrag. U kunt ook geld verdienen met het aantal kliks, advertenties of sponsership.

Een blog laat de bedrijfsidentiteit van uw website zien

Via een blog kan een organisatie haar bedrijfsidentiteit laten zien en informatie geven over het bedrijf. U kunt informatie geven over waar uw organisatie op dat moment mee bezig is. Of nieuwe producten/diensten en ontwikkelingen in een blogpost aankaarten. Deze informatie hoeft niet alleen te gaan over uw producten/diensten of ontwikkelingen, maar ook over een persoonlijke werkervaring.

Dus nog een keer op een rij de voordelen van bloggen op uw website

  • Laat zien dat u een expert bent in uw vakgebied
  • Goed voor de vindbaarheid viazoekmachines, meer bezoekers.
  • Call to action, zet lezers aan tot aankopen.
  • Extra inkomen genereren.
  • U kunt infomatie verschaffen via uw blog.
  • U en uw werknemers blijven up-to-date.
  • Interactie met de doelgroep, doelgroep voelt zich gewaardeerd.
  • Een blog is een conversatiestarter tijdens het netwerken.

Beginnen met het schrijven van een blog op uw website?

Green Creatives is er om te helpen!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen