< Terug naar blog

Basis SEO tips voor een hogere page ranking

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

SEO tips voor beginners

Heb je een prachtige website maar ontbreekt het aan bezoekers? Door SEO(zoekmachineoptimalisatie) te gebruiken zorg je ervoor dat jouw website hoger in de Google ranking komt én dus meer gevonden wordt. Met de onderstaande basis SEO tips kan je er direct voor zorgen dat je hoger in de ranking komt en dus beter gevonden wordt door potentiële klanten.

Kies het juiste keyword (zoekterm)

Voordat je je bezig gaat houden met SEO is het van belang dat je eerst checkt welke zoekterm tactisch is om te gebruiken. Verkoop jouw bedrijf bijvoorbeeld vliegtickets dan is het handig om als keywords goedkope vliegtickets te kiezen in plaats van bijvoorbeeld Jansen Reizen. Mensen zoeken simpelweg veel vaker op algemene termen in plaats op specifieke bedrijfsnamen.

Hoe verder het keyword naar voren staat, hoe meer waarde

Zorg ervoor dat je gekozen keywords terug komen in de titel van je pagina, de meta-discription en in de headers van teksten. Op die manier zorg je voor een hogere ranking bij zoekmachines. Op de afbeelding hiernaast kan je goed zien dat ongeveer alle grote reisbureau’s niet hun eigen naam als keyword hebben ingevuld maar, in dit geval, goedkope vliegtickets. Binnen de content op de pagina is het aan te raden om het keyword met een dichtheid van 4-8% te laten terug komen in de content.

SEO tips

Werk met links

Een andere handige truck is om te werken met links. Zowel interne als externe links zorgen ervoor dat je hoger in de ranking komt te staan. De eenvoudigste optie is om ervoor te zorgen dat alle pagina’s op je website intern doorlinken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een link op je Over ons pagina naar de Contact pagina staat. Op die manier pikt Google je sneller op en brengen bezoekers meer tijd door op jouw website.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.Bekijk ons portfolio

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen