< Terug naar blog

Voordelen van een webshop

Green Creatives Blog

Wist u dat de Nederlandse omzet van webwinkels meer dan 20 miljard euro is? Wilt u hier ook een graantje van meepikken? Dat kan met uw eigen webshop! En een leuke zakcent verdienen, is niet het enige voordeel van een webshop.

De voordelen van het starten van uw webshop

Een webshop starten is een spannende stap. Er moet rekening gehouden worden met een strak budget en een haalbare tijdsplanning. Er moet nagedacht worden over welke marketing-uitingen u inzet en of uw product wel uniek genoeg is? Maar maakt u zich geen zorgen, het is de moeite waard! Op één rij de voordelen van een webshop.

Voordeel 1: Webshop met uw eigen product/dienst

Met een webshop kunt u kiezen om online en/of offlineproducten/diensten aan te bieden.
Onlineproducten/diensten zijn bijvoorbeeld downloadbare studiesamenvattingen of online juridisch advies. Bij onlineproducten/diensten hoeft u geen rekening te houden met de locatie van productie, opslag en distributie. Zorg wel dat uw klanten u telefonisch of per e-mail kunnen bereiken, want klantenservice is belangrijk.

Bij de verkoop van offlineproducten moet u rekening houden met de productie, opslag en distributie. U kunt dit overlaten aan gespecialiseerde bedrijven of dit zelf voor rekening nemen.

Een derde mogelijkheid is uw webshop te laten fungeren als bemiddelingswebshop tussen verkopers en consumenten, zoals webwinkels als Amazon, Ali Express en Ebay.

Voordeel 2: Geen hoge kosten aan een pand

Een tweede voordeel is dat u op kosten kan besparen. De maandelijkse kosten van een webshop, een kleine opslagruimte en bijkomende distributiekosten zijn niet te vergelijken met de jaarlijkse kosten van 3000 euro per m2 per jaar voor een winkelpand in de kalverstraat.
De opslagruimte van een webshop hoeft namelijk niet midden in een winkelstraat te staan. Met een webshop is het geen probleem als uw opslagruimte zich in een opslagloods buiten de randstad bevindt. Potentiële klanten bereikt u voortaan online.

Voordeel 3: Bij de start van de webshop al een groter bereik

Een webshop is vanuit iedere locatie ter wereld en op ieder moment te bereiken, zolang er maar een sterke wifi-verbinding is ;). Dit betekent ook dat u overal ter wereld uw online business kan managen. Met offlineproducten moet u wel rekening houden met aspecten, zoals distributie, productie en opslag.
Met een globaal bereik kunt u veel meer bezoekers krijgen en een leuk inkomen voor uzelf genereren. Om te zorgen dat u optimaal gebruik maakt van uw webshop, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en up-to-date te blijven. Goede SEO-teksten en een blog starten, laat u meer voordeel uit uw startende webshop halen.

Voordeel 4: U kunt makkelijker de doelgroep analyseren met een webshop

Met tracking software zoals Google Analytics weet u precies wat uw bezoekers doen. Wilt u meer weten welke bewegingen uw bezoekers maken? Dat kan online een stuk makkelijker dan offline. Het analyseren van uw bezoekers en hun gedrag heeft als voordeel dat u uw webshop op hun behoeften en wensen (zoals prijzen, aanbiedingen, en goedlopende producten) kan afstellen.

Voordeel 5: Met een webshop kan bijna alles geautomatiseerd

Nog een ander voordeel aan een webshop, is dat u bijna alles kunt automatiseren.
API’s (Application programming Interface) en softwareprogramma’s kunnen ervoor zorgen dat administratieve werkzaamheden geautomatiseerd zijn. Bijvoorbeeld de boekhouding, automatische follow-ups naar klanten, tevredenheidsonderzoek of aankoopbevestigingen.

Zijn dit genoeg voordelen om een webshop te beginnen?

Nog niet overtuigd van alle voordelen van een webshop? Misschien weet u niet waar u moet beginnen? Of heeft u niet genoeg tijd om aan een webshop te beginnen?
Geen probleem! Green Creatives wil u graag helpen met het opstarten van uw webshop en er nog meer voordeel uit te halen.

 Zelf altijd al een webshop willen beginnen? Green Creatives helpt graag.

Neem contact op

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796