< Terug naar blog

Het geheim achter een succesvol abonnement op jouw website

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Het geheim achter een succesvol abonnement op jouw website

Het is in deze tijd belangrijker dan ooit voor de ondernemer en marketeer om op de juiste manier een website in te vullen, waarbij eenvoud, gebruiksgemak en service centraal staan. Consumenten maken steeds meer gebruik van het internet om bepaalde producten en/of diensten af te nemen. Wat bepaalt nu eigenlijk het succes achter abonnement websites?

Focus op één product: het abonnement

Om een abonnement te koppelen aan een website is prioriteit 1 om duidelijk te maken wat het is dat je aanbiedt. Het moet voor de consument in één oogopslag duidelijk zijn wat er mogelijk is, zodat deze geïnteresseerd raakt. Focus op één bepaald product of dienst. Een overzichtelijke website, waarbij op de homepage eenvoudig de te volgen stappen worden aangegeven, dat is wat belangrijk is. Maak daarbij gebruik van aantrekkelijke foto’s of afbeeldingen.

Maak van een klant een vaste klant

Het voordeel van het aanbieden van een abonnement is dat je het product of de dienst feitelijk maar één keer hoeft te verkopen. Wanneer kan de klant het product of dienst thuis verwachten of er online gebruik van maken? Maak duidelijk of dit bijvoorbeeld eens per week, eens per maand of misschien zelfs onbeperkt is. Kan de klant een abonnement afsluiten met een bepaalde looptijd of eindigt deze pas wanneer de klant zelf opzegt?

Onderscheidend zijn met je website

Vandaag de dag is het aanbieden van service misschien wel net zo belangrijk als het product zelf. Bedenk dus goed wat jou als ondernemer doet onderscheiden van de andere aanbieders op dit gebied. Leg kort en bondig uit waarom de bezoeker juist voor jouw product of dienst moet kiezen. Bied iets extra’s aan om potentiële klanten te kunnen overhalen en bestaande klanten klant te laten blijven. Wil je hier meer over weten? We helpen je graag!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen