Wat doet een reclamebureau?

Wat doet een reclamebureau?

Wat doet een reclamebureau precies? Het is een eenvoudige vraag met een veelzijdig antwoord. Reclamebureaus verzorgen van oorsprong de opmaak en publicatie van advertenties in geprinte media. Met de opkomst van televisiereclame zijn ook uitingen op televisie tot de werkzaamheden gaan horen. Hetzelfde geldt voor radio en vandaag de dag uiteraard ook voor het internet. Het reclamebureau specialiseert zich in het vertalen van jouw verhaal in een reclamecampagne. Bij reclamebureaus vind je de echte creatievelingen die een bedrijfsverhaal op een overtuigende manier kunnen vertellen. Het reclamebureau zorgt voor het gezicht en de uitstraling van jouw bedrijf. Het reclamebureau is veelzijdig.

De creatieve duizendpoot

Wat doet een reclamebureau? Kenmerkend voor reclamebureaus is de beheersing van meerdere disciplines. Dat betekent dat reclamebureaus alle reclame gerelateerde disciplines vaak onder één dak hebben. Een reclamebureau is zowel actief met grafisch ontwerp, copywriting, fotografie, het ontwerpen van websites en het verzorgen van marketing strategieën. Zelfs analyse en uitvoerig marktonderzoek is het gemiddelde reclamebureau niet vreemd. Reclamebureaus helpen van A tot Z, van het ontwerpen van een huisstijl tot een campagne op bijvoorbeeld TV en het internet. Alles moet namelijk wel in lijn staan met elkaar. Het verhaal moet kloppen en alle kleine details spelen daar een belangrijke rol in.

De opkomst van het digitale tijdperk

Na de introductie van radio en tv heeft ook internet het reclame maken weer een nieuwe boost gegeven. Het internet heeft de reclamewereld blootgesteld aan een oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Maar juist door de verschuiving naar het digitale tijdperk wordt het steeds moeilijker om de aandacht te trekken van de doelgroep. Gericht te werk gaan is daarom nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Zowel vanuit het visuele oogpunt als de opstelling van waardevolle content. In een wereld van razend snelle informatie is het steeds moeilijker om op te vallen. Een goed reclamebureau helpt je echter verder aan een onvergetelijke online campagne. Die wél opvalt, interactief is en blijft boeien. Maar die ook uitnodigt tot delen. En juist daar liggen de kansen van reclames.

Een onvergetelijke indruk achterlaten

Wat doet een reclamebureau? Een geslaagde reclamecampagne wordt gezien, onthouden en gedeeld. Vaak door een middelgroot tot groot publiek, waardoor het zaak is dat alle details kloppen. Details die in gezamenlijk overleg moeten worden besproken door reclamebureau en cliënt. Op het moment dat de betrokken partijen de doelstellingen hebben bepaald is het zaak om de hoofden bij elkaar te steken de daadwerkelijke invulling. Dat betekent ruim de tijd nemen voor brainstorming en uitvoerig overleg, om zo te kiezen voor een formule die aanslaat. Om tot een werkende strategie te bepalen die past bij het gezicht van het bedrijf of het product. Geheel afhankelijk van het bepaalde doel en de strategie worden de media en marketingmiddelen gekozen. Om deze reden werken doorgaans verschillende betrokkenen aan een campagne. Elk met een eigen rol, elk met een eigen inbreng. Zo werkt de copywriter aan de verhaallijn, de grafische expert aan beeld en geluid, en online specialisten aan de bijbehorende webpagina. Daarnaast moet ook de juiste toon worden gevonden, bijvoorbeeld in de vorm van een humoristische en luchtige reclame. Of juist een reclame uiting die serieus van toon is en een informerende rol heeft. Hoe dan ook, reclamecampagnes moeten kloppen: van begin tot eind. Van de eerste tot laatste seconde bij een radiospot, van de openingsscène tot de laatste zin bij een tv-reclame. Om uiteindelijk meer naamsbekendheid te creëren of een duidelijke brand identiteit op te bouwen. Om een goed verhaal te vertellen dat wordt gehoord door het publiek. Om de doelen te halen, maar het liefst te overstijgen. Dát is een geslaagde reclamecampagne.

Wil jij jouw doelgroep bereiken met een onvergetelijke reclame?

Vraag onze experts dan om gericht advies door contact met ons op te nemen.

Recent Blog Posts
Tags

Bezoekadres
Overtoom 141 Loft
1054 HG Amsterdam
The Netherlands

Emailcontact
algemene vragen
info@greencreatives.nl
offerte@greencreatives.nl

Telefonisch contact
tel +31 (0) 20 737 03 46
whatsapp +31 (0) 6 410 33 796
skype greencreatives

green-creatives-logo-avatar

KLAAR OM ER ECHT WERK VAN TE MAKEN?

Green Creatives maakt waar waarvan u altijd al droomde.

TRUSTED BY SOME OF THE WORLD’S SMARTEST COMPANIES

hoe-kies-ik-het-juiste-reclamebureau.-green-creatives

Start typing and press Enter to search