< Terug naar blog

Een Abonnementen website

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Herhaalservice / abbonementen website

Verlepte bloemetjes, botte scheermesjes en gebrek aan koffie is niet meer van deze tijd. In alle haast en in een steeds evoluerende 24/7 maatschappij heeft niemand meer tijd voor boodschappen. Veel ondernemingen hebben daar de oplossing voor; een webshop met abonnementsvorm.

De kleurrijke bloemen van Bloomon, de verse scheermesjes van Dollard Beard Club of de zelf samengestelde mascara van Friday Mascara zijn voorbeelden van webshops die zorgen dat consumenten zich hechten aan hun product door een exclusief abonnement aan te bieden.

Exclusiviteit in een abonnement

Een consument voelt zich graag gehoord en is op zoek naar een voordelig, exclusief product waar niet veel moeite voor gedaan hoeft te worden.
Waar de eerdergenoemde merken in uitblinken is de simpliciteit die zij aan consumenten aanbieden. Ze bieden op maat gemaakte producten aan, in plaats van keuze uit 200+ producten.

Sportkledingmerk laat klanten een keuze maken tussen een normale membership en een VIP-membership. Met een VIP-membership krijgt de klant meer exclusiviteit en voordeel. Voor deze exclusiviteit komt een klant graag terug, wat voor veel pluspunten zorgt in de organisatie achter een webshop. U hoeft niet constant nieuwe klanten te werven, abonnementen zorgen voor minder werkdruk, u kunt zich focussen op customer care en u heeft vastigheid. Een product van 30 euro met 100 maandelijkse abonnementen zorgt voor een stabiele maandelijkse omzet.

De techniek achter de webshop

Bij een webshop met abonnementsvorm behoort de juiste betaalmethode. In dit geval is dat Mollie. Met Mollie kunt u met een SEPA-incasso periodiek bedragen afschrijven. Neem nou de online bloemist Bloomon als voorbeeld. Bloomon biedt klanten de mogelijkheid om maandelijks bloemen te laten bezorgen. Zij gebruiken Mollie om maandelijks een SEPA-incasso te incasseren. Mollie zorgt geheel voor die geautomatiseerde transactie, terwijl u zich kan focussen op de andere aspecten van uw onderneming. Green Creatives heeft Bloomon en andere soortgelijke bedrijven, zoals Friday Mascara geholpen met het implementeren van Mollie in hun webshop en doet dit graag voor uw webshop.

Uw webshop

Een webshop met abonnementsvorm is niet nieuw. In de Verenigde Staten worden abonnementen van webshops, zoals Netflix, Spotify en Dollard Beard Club al langere tijd aangeboden. Door de mogelijke kortingen, flexibele opzegtermijnen en door het soepele retourbeleid is er vertrouwen in de online business. Consumenten zijn minder snel afgeschrikt van het afnemen van een abonnement. Meer weten over het laten maken van een website.

Belangrijk is dat u een klant de mogelijkheid geeft om te kiezen voor een eenmalige aankoop of een herhaalservice. U kunt ervoor kiezen om een herhaalservice goedkoper te maken of klanten aan te zetten tot aankoop door wekelijkse acties. Het is niet de eerste keer dat een consument drie deodoranten koopt dankzij een aanbieding, terwijl deze er maar één nodig heeft. Als webshophouder moet u de klant blijven verassen en innovatie laten zien. Een extra product bij een aankoop kan u in de toekomst meer inkomsten bieden.

Met een abonnement lost u automatisch al een tijdprobleem op voor de klant, dus u bent al een stap voor.

Uw abonnementen site onder de aandacht

Bij het opstarten van een abonnementenwebshop is het belangrijk om te weten welke marketing u inzet om consumenten te bereiken. Omdat u een speciaal product levert, wilt u consumenten bereiken die ook daadwerkelijk interesse hebben in zo’n specifieke aankoop. Het gaat hier dus niet alleen om het bereiken van zoveel mogelijk consumenten, of om consumenten die alles afweten van de markt waar u zich in bevindt, maar het bereiken van de juiste consumenten.

Belangrijker nog, is het online vinden van uw doelgroep. Waar bevindt uw doelgroep zich online en van welke sociale platforms maken zij gebruik? En wat zijn de woorden die uw doelgroep gebruikt om uw product te vinden? Green Creatives helpt u meezoeken naar de juiste manier om uw doelgroep te benaderen!

De voordelen voor de gebruiker van een abonnementen website

  • Tijdsbesparing
  • Altijd nieuw product in huis
  • Altijd een product op voorraad in huis
  • Exclusieve aanbiedingen

De voordelen voor de ondernemer van een abonnementen website

  • Passieve inkomsten
  • Zekerheid van inkomsten
  • Positieve cashflow
  • Meer tijd voor customer care
  • Focus op productontwikkeling

Wilt u ook uw eigen abonnementen site beginnen.

lets’ talk

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen