< Terug naar blog

5 elementen die je online advertentie succesvoller maken

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Het gebruik van verschillende kanalen in onze vrije tijd vraagt om een slimmere aanpak voor adverteerders. Reclames die voor de tv-kijker zijn bedoeld, zullen minder effectief zijn op Facebook, bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om te begrijpen waarom mensen specifieke kanalen gebruiken, op welk moment ze dit doen en hoe ze zich gedragen op het kanaal. Hier zijn 5 factoren die van invloed zijn op het succes van een online advertentie.

  1. Begrijp waarom je doelgroep een specifiek kanaal gebruikt Een kanaal wordt voor een specifieke reden gebruikt. Zo gebruiken mensen Instagram om visuele content te consumeren, meestal op de mobiele telefoon onderweg. Daarom zal een ingrijpende filmpje in een donkere fabriekshal weinig effect hebben op Instagram-gebruikers. Het is daarom beter om te zorgen voor een visueel aantrekkelijke en snelle boodschap, door bijvoorbeeld de locatie te veranderen en de inhoud te verkorten.
  2. Speel in op de gebruiksmomenten Mensen kiezen op specifieke momenten bewust voor een specifiek kanaal. Zo kijken ze op YouTube naar live evenementen en zetten ze de tv aan om niets te missen van belangrijke gebeurtenissen. Adverteerders kunnen hierop inspelen door bijvoorbeeld YouTube-advertenties aan te bieden over een premium sportkanaal tijdens een live evenement.
  3. Houd rekening met gebruikersgedrag Filmpjes worden vaak bekeken zonder geluid op Facebook en Instagram. Daarom is het belangrijk om de beelden genoeg kracht te geven door bijvoorbeeld krachtige kopteksten te gebruiken. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe een gebruiker zal reageren op de advertentie en om op te vallen in de drukke tijdlijn van de gebruiker.
  4. Maak gebruik van beproefde technieken Er zijn beproefde technieken voor het creëren van effectieve advertenties, zoals storytelling en humor. Adverteerders kunnen deze technieken gebruiken om de aandacht van de gebruiker te trekken en om een ​​sterke connectie te maken.
  5. Maak gebruik van relevante beelden en visuals Relevante beelden en visuals zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle online advertentie. Het is belangrijk om te zorgen dat de beelden passen bij de boodschap die je over wilt brengen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe smartphone wilt verkopen, is het verstandig om de telefoon in actie te laten zien en niet alleen op een stilstaande afbeelding. Het toevoegen van beweging en een pakkende muziek achtergrond kan ook helpen bij het aanspreken van de doelgroep.
  6. Zorg voor interactieve elementen Een ander belangrijk aspect van een succesvolle online advertentie zijn interactieve elementen. Interactieve elementen zorgen ervoor dat de gebruiker zich meer betrokken voelt bij de advertentie en ook nog eens langer naar de advertentie blijft kijken. Hierdoor is de kans groter dat de boodschap ook beklijft. Interactieve elementen kunnen bijvoorbeeld zijn het aanbieden van een quiz, het verzamelen van feedback of het aanbieden van een prijsvraag. Hierdoor wordt de gebruiker uitgenodigd om actief betrokken te raken bij de advertentie en blijft hij of zij langer hangen.
  7. Door rekening te houden met deze vijf elementen kun je je online advertenties nog succesvoller maken en zorg je ervoor dat de boodschap op de juiste manier overkomt bij de doelgroep. Belangrijk hierbij is om te denken aan de context van de gebruiker, het gebruiksmoment en het gebruikte kanaal. Hierdoor zal de advertentie niet alleen opvallen, maar ook beklijven bij de doelgroep.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen