< Terug naar blog

Webtrends

Green Creatives Blog

De webtrends van nu!

Benieuwd naar de interessantste trends op gebied van webdesign? Wij hebben ze op een rij gezet voor u! Niet alleen door de technologische ontwikkelingen is het belangrijk om on-trend te blijven, maar ook door de eisen die de doelgroep stelt. Internetgebruikers willen snelheid, geïnspireerd, genavigeerd en gerespecteerd worden.

Augmented Reality

Augmented reality(AR) wordt al een aantal jaren gebruikt in de wereld van webshops. Nu het steeds bekender, goedkoper en aantrekkelijker qua prijs wordt, implementeren steeds meer webshops deze app. Ikea gebruikt de smartphone als verlengstuk van haar winkelketen en webshop om consumenten een beeld te geven hoe de juiste bank in hun huiskamer past. Ikea gebruikt augmented reality voor meubilair, maar stelt u zich voor dat AR toegepast wordt bij kledingmerken. U wordt opgemeten door de app, waarna de app vervolgens bepaalt welk kledingstuk bij u staat en welke maat u nodig heeft. Augmentend reality kan zorgen voor minder frustraties en minder tijd verlies (bijvoorbeeld wanneer de online bestelling niet juist is). Tijd die geïnvesteerd kan worden in het ontdekken van nog meer toffe webtrends.

Parallax scrolling

Parallax scrolling is een techniek die al een aantal jaren ingezet wordt. Bij parallax scrolling beweegt content op verschillende snelheden. Dit kan verticaal of horizontaal zijn. De content kan bestaan uit afbeeldingen of andere animaties. Een mooi voorbeeld van Parallax scrolling kunt u vinden bij Apple. Ter introductie van de nieuwste Macbook pro heeft Apple deze manier van scrollen toegepast. Parallax scrollen kan uw website of webshop interessanter en onverwachter maken voor de bezoeker.

Interactieve infographic

Een infographic op een website is niet bij iedere website toepasselijk. Is dit wel het geval, dan kan het er prachtig uitzien. Door de interactie is het voor een bezoeker aantrekkelijker om uw website te bezoeken. Daarbij komt uw verhaal beter over met een infographic in tegenstelling tot statische beelden. Een mooi voorbeeld komt van de website Future of Car Sharing. Future of Car Sharing heeft een horizontale scrolling toegevoegd wat de interactieve infographic aanvult. De bezoeker navigeert met plezier door uw website.

Design landing page

We herkennen traditionele websites aan de landing page met een menu aan linkerkant of bovenaan. Naast de standaard lay-out onderscheiden websites zich nu van de traditionele look door middel van felle kleuren, geometrie en een menu die op alle plekken staat behalve links of boven aan op de landing page. Naast een alternatieve landing page is de trend nu ook om vette, grote en luide tekst, een afbeelding of gif te plaatsen op een website. Kleur op de pagina en betekenisvolle afbeeldingen zijn een pre als u zich wilt onderscheiden van andere websites.

Klantenservice

Chatbots

Chatbots zijn virtuele robots die via computerprogramma’s worden geïmplementeerd op uw website. Het doel van een chatbot is om een gesprek aan te gaan met de bezoeker en deze tot aankopen te helpen. Dit kan ingezet worden voor een aankoop, maar ook na een aankoop in de vorm van klantenservice. Een voorbeeld van een chatbot is de functie van KLM op Facebook Messenger en Twitter. Met deze vernieuwde vorm van klantenservice maakt KLM een voorsprong op andere Nederlandse bedrijven.Deze aanbieding is nog 3 minuten geldig

Een andere trend op gebied van klantenservice, is de bezoekers laten weten hoe lang een bezoek kan duren. Een aankoop in uw webshop duurt misschien 1,5 minuut. Een nieuw artikel duurt 4 minuten om te lezen of het kijken van een introductiefilm duurt 3 minuten.

Stemtechnologie

Als u gebruik maakt van een Iphone, dan kent u de stem van Siri. U drukt iets te lang op de homeknop van uw telefoon en Siri staat voor u klaar om te vragen waar u mee geholpen wilt worden. Deze stemtechnologie was zelfs zo in trek dat het de inspiratie was voor de film Her. Stemtechnologie is niet alleen voor grote organisaties i.v.m. de hoge kosten, maar u kan in de toekomst uw website voorzien van stemtechnologie. Stemtechnologie kan een meer persoonlijkere customer journey verzorgen voor de bezoeker van uw website.

Waarom zijn deze webtrends belangrijk voor u?

Dit heeft vooral te maken met uw doelgroep. Uw doelgroep zal meegaan met de nieuwe technologieën, daarom is het erg belangrijk om als bedrijf de nieuwste trends bij te houden en vernieuwing uit te stralen. Green Creatives adviseert klanten om zich altijd te blijven verdiepen in nieuwe trends en in hun doelgroep.

Wilt u een keertje brainstormen over hoe uw website beter kan, of wilt u deze webtrends in uw nieuwe website op nemen?

Vraag direct een offerte aan

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796