< Terug naar blog

Hoe bepaal je de geschikte website ontwikkelaar? Een aantal nuttige tips

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Hoe bepaal je de geschikte website ontwikkelaar? Een aantal nuttige tips

Het is de hoogste tijd om de oude website te vervangen door een nieuwe. De huidige website is zowel qua snelheid als uiterlijk verouderd en is gehackt, waardoor de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd. Bovendien functioneert de website niet goed op mobiele apparaten en is er nog geen website aanwezig, terwijl dit wel noodzakelijk is.

Maar wie gaat de nieuwe website bouwen? Kies je voor dat neefje van een vriend die handig is met computers of ga je beter voor een gerenommeerd bureau met veel expertise? Ongeacht je wensen en budget is de juiste webbouwer er te vinden. In dit artikel geven we je 6 handige tips om de ideale website ontwikkelaar te vinden.

Het is namelijk belangrijk om de juiste front-end ontwikkelaar te vinden voor de klus. Niet iedere ontwikkelaar is namelijk geschikt voor de klus en je wilt natuurlijk wel een goede website ontwikkelaar vinden die begrijpt wat je wilt.

Kies daarom voor een ontwikkelaar die veel ervaring heeft en in staat is om technische kennis op een begrijpelijke manier uit te leggen. Daarnaast is het ook handig om een ontwikkelaar te kiezen die verstand heeft van online marketing en je kan adviseren op dit gebied.

1. Bepaal of je voor maatwerk of een standaardoplossing gaat

Wil je dat jouw website echt uniek is op het web? Of ga je liever voor snel en goedkoop? Als een webontwikkelaar een standaardoplossing aanbiedt, dan is dat meestal voordelig. Maar vraag wel even door hoe standaard die oplossing eigenlijk is. Is er genoeg ruimte om af te wijken van de standaard?

Als het strak vastligt, dan kan het eindresultaat wel eens afwijken van wat jij voor ogen hebt. De gewenste aanpassingen zullen dan niet mogelijk zijn, of alleen tegen zeer hoge kosten. Bij maatwerk heb je volledige vrijheid om de website precies zo te laten bouwen als jij wilt. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee: de ontwikkelkosten zijn hoger omdat de site volledig op maat voor je wordt opgebouwd.

Overweeg daarom zorgvuldig wat het beste bij jou past en welke ontwikkelaar de juiste keuze is voor jouw website. Een goede website ontwikkelaar heeft de technische kennis en ervaring om jouw ideeën om te zetten in een goed functionerende en aantrekkelijke website. Of je nu kiest voor WordPress of een andere optie, het is belangrijk om een ontwikkelaar te vinden die aan jouw wensen kan voldoen.

2. Open source of juist niet?

Bij het kiezen van een CMS-systeem voor je website kun je kiezen tussen open of gesloten source. Open source systemen, zoals WordPress en Drupal, worden ontwikkeld door een groep van ontwikkelaars en zijn (grotendeels) gratis.

Doordat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling, blijven deze systemen up-to-date en zijn er veel plugins beschikbaar. Echter, omdat de code openbaar is, kunnen kwaadwillenden eventuele kwetsbaarheden vinden en misbruiken. Gelukkig staan er ontwikkelaars klaar om eventuele problemen snel op te lossen.

Een voordeel van open source is dat je niet vastzit aan een bepaalde webbouwer en op een later moment nog kunt wisselen. Het is aan jou om te bepalen of de voordelen van open source opwegen tegen de nadelen.

3. Het belang van web-toegankelijkheid: waarom je erover moet nadenken

Als (semi-)overheidsinstelling of aanbieder van informatie en diensten die toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking, is digitale toegankelijkheid essentieel bij het bouwen van je website.

Er zijn richtlijnen opgesteld waarmee je kunt controleren of jouw website goed bruikbaar is voor mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld blinden of mensen die moeite hebben met het gebruik van een muis. Niet alle website ontwikkelaars zijn in staat om te bouwen volgens deze richtlijnen, maar een professionele website ontwikkelaar met ervaring in digitale toegankelijkheid kan hier rekening mee houden.

Het naleven van deze richtlijnen tijdens het ontwikkelen en analyseren van de website kan kostbaar zijn. Daarom is het raadzaam om in een vroeg stadium aan te geven dat digitale toegankelijkheid belangrijk is en om te werken met een ontwikkelaar die ervaring heeft met het realiseren van toegankelijke websites. Een goede ontwikkelaar zal eerst de behoeften van de klant analyseren en op basis daarvan een werkwijze en hosting plan opstellen. Door het bekijken van het portfolio van de ontwikkelaar kan een goed beeld verkregen worden van de ontwikkelde producten.5. Terug- en vooruitkijken: een balans vinden voor succes

Wanneer je een nieuwe website laat bouwen, wil je dat deze goed functioneert op de nieuwste smartphones en tablets, evenals op grotere beeldschermen. Maar wat als jouw bezoekers jouw website bekijken op verouderde apparaten?

Dan moet de website nog steeds goed werken. Denk daarom vooraf na of jouw doelgroep mogelijk afwijkend surft en maak hierover afspraken met je webbouwer om teleurstellingen en hoge kosten te voorkomen.

Als je niet zeker weet hoe jouw bezoekers jouw website bezoeken, installeer dan een statistieken-teller op je site en analyseer deze gegevens gedurende een paar maanden. Op deze manier krijg je inzicht in hoe jouw bezoekers je website bezoeken en kun je hierop inspelen.

4. Het belang van voorbeelden bij het bespreken van je webdesign

Een handige tip om te controleren of je op dezelfde golflengte zit als de webbouwer, is om voorafgaand aan het kennismakingsgesprek een lijstje met voorbeeldsites te maken en deze te bespreken. Tijdens het bespreken van de voorbeelden is het belangrijk om te letten op de feedback die je krijgt. Begrijp je de opmerkingen die de webbouwer maakt en is hij in staat om het technische verhaal begrijpelijk uit te leggen? Of zijn er veel vraagtekens en is het verhaal te technisch? Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of er interesse is in jouw voorbeelden of vooral in het eigen verhaal van de bouwer.

5. Is de professionele website van de de webouwer futurproof?

When investing in a professional website, it is essential to ensure that it is future-proof. Therefore, it is crucial to select a web developer based on their expertise and capabilities in online marketing, search engine optimization, and security. Can they ensure that your website ranks high on Google organically or through paid means? Do they offer maintenance contracts to secure your website, and are they proactive in suggesting improvements and updates? These are essential questions to ask to guarantee the long-term success of your website. Additionally, by checking their portfolio, you can see the websites they have built for their clients, which may give insight into whether they are the right fit for your needs. Ensuring your website is secure from hackers and user-friendly for visitors should also be a top priority.

Tot slot

In de bovenstaande lijst hebben we onderwerpen opgenomen die wij vaak tegenkomen tijdens de ontwikkeling van websites. Hoewel de wensen van iedere website op veel vlakken vergelijkbaar zijn, zijn er ook veel unieke en specifieke aspecten. Wil je na het lezen van dit artikel een keer samen brainstormen? Plan dan een koffie-afspraak in. Wij denken graag met je mee en beantwoorden met plezier al jouw vragen over de bouw van jouw website en het selecteren van de juiste webbouwer.

Natuurlijk helpen we je graag met het ontwerp en bouwen van je nieuwe website. Wil je weten hoe?

Neem contact met ons op en in een we maken een afspraak voor een kop koffie. Contact opnemen of vraag gelijk vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen