< Terug naar blog

Onderhoud aan mijn website, why?

Auteur foto

In dit artikel

Editor's Picks

Jouw visie, onze expertise. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Onderhoud aan mijn website, why?

Je hebt een mooie website laten bouwen, de website is gelanceerd en dan? Aan marketingcampagnes, promoties en zoekmachinetrajecten is allemaal gedacht. Toch wordt er dan vaak één cruciaal element vergeten; het onderhouden van je website! Een goede website moet onderhouden worden om veilig en technisch up to date te blijven, maar wat houdt dat eigenlijk in?
Content management systemen ontwikkelen zich razendsnel. Het populaire content management systeem WordPress is daar een voorbeeld van. Miljoenen gebruikers wereldwijd werken continue aan verbeteringen van WordPress en plugins. Ideaal, want WordPress is daardoor zeer gebruiksvriendelijk, goed vindbaar en biedt continue nieuwe mogelijkheden. Regelmatig komen er nieuwe updates uit (o.a. beveiligingsupdates en nieuwe functionaliteiten).

Waarom goed onderhoud een must is

  • Content. Conversie en traffic op je website moet gestimuleerd worden. Als je bezoekers terug wil laten keren naar je website moet je website up to date zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het regelmatig publiceren van nieuwe items of topics. Denk hierbij aan nieuwsartikelen, blogs, nieuwe producten en/of services.
  • Veiligheid. WordPress is populair onder gebruikers en ontwikkelaars, maar ook onder hackers. Internetgebruikers lopen altijd het risico een virus binnen te krijgen, zo ook als ze op jouw website surfen. Om kwaadwilligen te verweren is het belangrijk om je website omgeving up to date te houden, zodat je de veiligheid van je bezoekers en je website waarborgt. Er kunnen bijvoorbeeld beveiligingslekken ontstaan in de installatie of plugins die niet up to date zijn. Door het uitvoeren van updates zorg je ervoor dat reeds bekende beveiligingslekken worden gedicht.
  • Nieuwe mogelijkheden voor gebruikers. Veel nieuwe updates bieden nieuwe of verbeterde mogelijkheden voor gebruikers. Zo zorg je ervoor dat je eenvoudig je website kan beheren en je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk houdt. Dat is handig!
  • Herstel fouten. Om op alle zaken vooruit te lopen heb je altijd back-ups nodig van je website. Zo kan je altijd terugvallen op een back-up. Alleen het idee al, geeft een stuk veiliger gevoel. Een back-up is ook nodig voordat je een update uitvoert. Een update niet ongedaan worden gemaakt, mits je een back-up hebt van voor de update. Zo kan je altijd weer terug naar de laatste versie.
  • Snelheid. een snelle website is niet alleen noodzakelijk om de bezoekers op je website te houden, maar ook om zoekmachines ‘tevreden’ te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de de activatie of het verwijderen van ongebruikte, onvolledige plugins en bewaarde berichten die verwijderd moeten worden.
  • Scoren in Google. Iedereen wil het! Hoog scoren in Google. Om hoog te scoren in Google is een van de vele criteria dat je website toegankelijk en up to date is. Zoekmachine optimalisatie is een continue proces. Het kost tijd en energie. De SEO experts van Green Creatives helpen je hier graag bij!

Het technisch onderhoud van een website is niet voor iedereen even makkelijk, daarnaast kost het een hoop tijd. Het zelf uitvoeren van updates en plugins kan grote gevolgen voor hebben voor je website. Is jouw website up to date? Of lijkt dat maar zo? Zijn jouw bezoekers wel optimaal beschermd en heb je wel een back-up van je website? Bij Green Creatives helpen wij jou graag met het technisch onderhoud aan jouw website.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen