Advocaat website? De eerste indruk is cruciaal!
Er zijn weinig andere branches waarin een betrouwbare uitstraling zo belangrijk is als in de juridische branche. Een advocatenkantoor moet kracht uitstralen en geen enkele ruimte voor twijfel bieden. Dat betekent ook een goede eerste indruk maken en de juiste toon zetten. Overzicht bieden en de juiste woorden gebruiken. Vragen beantwoorden en twijfels wegnemen. Een advocaat website is een staaltje vakmanschap. Het is een speciale niche die een speciale behandeling verdient. Maar waar moet een goede advocaat website nu precies aan voldoen? We vertellen het je graag hieronder.
Die eerste indruk
Vroeger was het allemaal vanzelfsprekend. Vrijwel alle cliënten kwamen via-via binnen en dan vooral door de voordeur. Tegenwoordig is de onderlinge concurrentie in de advocatenbranche flink toegenomen. Consumenten hebben meer keus en zijn daarbij een stuk kritischer geworden. Door het groeiende aanbod kan letterlijk een tocht worden gemaakt langs alle verschillende kantoren. Een tocht die zich vooral online afspeelt, waardoor het eerste contactmoment met potentiële cliënten vaak ook via dit kanaal plaatsvindt. Het eerste wat zij zien is jouw website en een goede indruk is daarbij van cruciaal belang. De inrichting van de homepagina is hierbij allesbepalend. Binnen een paar seconden wil de bezoeker weten waar de website over gaat en welke diensten jij aanbiedt, maar ook met wie ze te maken krijgen.
Een kijkje in het advocatenkantoor
Als advocatenkantoor wil je kracht uitstralen, maar vooral niet te statisch overkomen. Je wilt een prettig gevoel opwekken en uitnodigend zijn voor een nadere kennismaking. Zorg er daarom voor dat bezoekers een kijkje kunnen nemen in het advocatenkantoor. Dat wil zeggen dat er een persoonlijk en transparant beeld van de organisatie gecreëerd moet worden. Dit kan door volledige informatie en openheid te bieden, maar ook door een online video te gebruiken. Misschien zelfs door een blog bij te houden, een herkenbaar logo en begrijpelijk taalgebruik. Maar ook door eigen fotografie te gebruiken en geen stockfoto’s op te nemen. Vertel een verhaal en laat jouw bezoekers kennis maken met het kantoor en alle gezichten. Zoek daarom naar werksferen of componenten binnen je kantoor, die aansluiten bij de identiteit van jouw organisatie. Pas dan wek je vertrouwen op.