< Terug naar blog

Een logoontwerper aan het ontwerpen van een logo op een laptop

Logo ontwerp waar moet je op letten

Green Creatives Blog

Een goed logo is belangrijk voor elk bedrijf of organisatie. Het is het visuele symbool dat een bedrijf representeert en de eerste indruk die het maakt bij potentiële klanten of partners.

Een effectief logo moet eenvoudig en onvergetelijk zijn, en bovendien passen bij de identiteit en doelen van het bedrijf.

Het doel van dit artikel is om handvatten te bieden voor het logo ontwerpproces. Van de voorbereiding tot de uitvoering, dit artikel zal u begeleiden door de stappen die nodig zijn om een succesvol bedrijfslogo te laten maken.

Het is belangrijk om het ontwerpproces serieus te nemen en de tijd en aandacht te besteden die nodig is om een logo te creëren dat de identiteit van het bedrijf op de juiste manier weergeeft.

Stap 1: Brainstormen en Research

Voor het design van een logo is het belangrijk om te beginnen met brainstormen en research. In deze stap worden concepten en ideeën bedacht voor het logo en wordt er onderzoek gedaan naar de doelgroep en de concurrentie.

Bij het brainstormen kun je verschillende aspecten overwegen, zoals de identiteit van het bedrijf, de doelen en waarden, en de boodschap die het logo wil uitstralen. Bedenk ook hoe het logo in verschillende omgevingen en media gebruikt zal worden.

Naast het brainstormen is het ook belangrijk om research uit te voeren naar de doelgroep en de concurrentie. Kijk naar de doelgroep en hun wensen en verwachtingen. Bekijk ook hoe concurrenten hun identiteit weergeven in hun logo en wat hen onderscheidt.

Dit helpt bij het bepalen van het juiste richting voor het logo ontwerp en bij het vermijden van concepten die al door andere bedrijven zijn ontworpen.

Brainstormen en research zijn belangrijke stappen in het logo ontwerpproces. Door deze stappen uit te voeren, kun je begrijpen waar het logo aan moet voldoen en welke concepten en ideeën geschikt zijn.

Stap 2: Creëren van een Moodboard t.b.v. logo lay-out

Na het brainstormen en de research is het tijd om een moodboard te creëren. Een moodboard is een visuele verzameling van beelden, kleuren, typografie en andere elementen die passen bij het concept en de doelgroep. Het helpt bij het bepalen van de stijl en uitstraling van het logo.

Bij het creëren van een moodboard, verzamel beelden en kleuren die het gevoel en de identiteit van het bedrijf weergeven. Bedenk welke elementen een goed logo moet uitstralen, zoals professionaliteit, vertrouwen, elegantie of vriendelijkheid. Bepaal ook de kleuren die het beste passen bij het bedrijf en de doelgroep.

Een moodboard is een nuttig hulpmiddel om te bepalen welke richting het logo ontwerp moet nemen. Het maakt het makkelijker om de juiste keuzes te maken over de stijl, kleuren en typografie en om ervoor te zorgen dat het logo consistent is met de identiteit van het bedrijf.

De Belangrijkheid van Stap 2

Stap 2 is een cruciale stap in het logo ontwerpproces, omdat het helpt bij het bepalen van de uitstraling van het logo en bij het maken van de juiste keuzes over de stijl en kleuren.

Stap 3: Ontwerpen van een goed logo

Nu het moodboard is gemaakt, is het tijd om de verschillende concepten uit te werken. Dit kan door het maken van schetsen of door het ontwerpen van digitale concepten. Het is belangrijk om verschillende stijlen en elementen te overwegen voor het logo, zodat er genoeg keuze is om uit te kiezen.

Bij het ontwerpen van de verschillende concepten, is het belangrijk om te overwegen hoe het logo eruit zal zien in verschillende maten en op verschillende achtergronden. Bedenk ook of het logo eenvoudig te herkennen is en of het goed is af te lezen op kleine schaal. Vraag jezelf dan ook of het logo overal bruikbaar is.

Het ontwerpen van verschillende concepten is een belangrijke stap, omdat het helpt om het goede logo te vinden. Het geeft ook de mogelijkheid om feedback te krijgen van verschillende mensen, zodat er gericht aangepast kan worden.

Stap 3 is een creatieve en uitdagende stap, maar het resultaat is het waard. Door verschillende concepten te ontwerpen, kan het beste logo gevonden worden en kan het bedrijf een unieke en herkenbare identiteit krijgen, dat ook goed tot haar recht komt in de huisstijl.

Het uitwerken van concepten en het ontwerpen van een logo

Stap 4: Verfijnen van het Uniek logo

Na het ontwerpen van verschillende concepten, is het tijd om het definitieve ontwerp te bepalen en de details te verfijnen. Dit is de stap waarin het logo echt tot leven komt en waarin het eruit gaat zien zoals het uiteindelijk gebruikt zal worden.

Tijdens deze stap is het belangrijk om nauw samen te werken met de opdrachtgever. Er kan overlegd worden of aanpassingen nodig zijn om het logo beter aan te laten sluiten bij de identiteit van het bedrijf en de doelgroep.

Het verfijnen van het ontwerp is een belangrijke stap, omdat het bepaalt hoe het logo eruit zal zien en hoe het overkomt op de doelgroep. Het is belangrijk om het ontwerp goed te verfijnen, zodat het logo een sterk en consistent beeld oplevert voor het bedrijf.

Stap 4 is de laatste stap voordat het logo wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever en aan de wereld. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om het ontwerp goed te verfijnen en zorgvuldig samen te werken met de opdrachtgever. Het resultaat zal een sterk en effectief logo zijn dat het bedrijf op een positieve manier representeert.

Stap 5: Testen en Aanpassen (logo aansluiten)

Nadat het definitieve logo is verfijnd, is het belangrijk om het logo te testen en te bekijken hoe het zich houdt onder verschillende omstandigheden en op verschillende media. Dit is de stap waarin u ervoor zorgt dat het logo niet alleen mooi is, maar ook effectief en consistent is in zijn uitstraling.

Tijdens deze stap is het aanbevolen om het logo te testen op verschillende mediums, zoals drukwerk, websites, social media, en meer. Dit helpt bij het bepalen of het logo duidelijk en leesbaar is op alle toepassingen en of het de juiste boodschap uitstraalt.

Mogelijk zijn er aanpassingen nodig om ervoor te zorgen dat het logo goed werkt op alle media. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden en zo nodig het logo aan te passen om ervoor te zorgen dat het op alle toepassingen sterk en effectief is.

Stap 5 is een cruciale stap in het logo ontwerpproces, omdat het ervoor zorgt dat het logo op een consistente manier wordt gebruikt en dat de boodschap sterk en duidelijk overkomt op de doelgroep. Door tijd en aandacht te besteden aan het testen en aanpassen van het logo, kunt u ervoor zorgen dat het logo een waardevol en effectief middel is voor het bedrijf.

Creëer je eigen unieke logo: tips voor een goede bedrijfspresentatie

Het juiste lettertype is van groot belang bij het ontwerpen van een logo. Het bedrijfslogo moet duidelijk leesbaar zijn en de boodschap overbrengen die je wilt. Een goed beeldmerk moet bovendien een uniek logo hebben en perfect passen bij het bedrijf.

Het logo moet overal bruikbaar zijn en de lay out moet goed gekozen zijn. Bij het kiezen van de verschillende kleuren moet je er rekening mee houden of het logo op een donkere of lichte achtergrond beter uitkomt. Het logo staat namelijk centraal in de huisstijl en moet zichtbaar zijn voor potentiële klanten.

Bij het ontwerpen van een logo is het belangrijk om te bedenken wat het logo moet uitstralen en welke boodschap het moet overbrengen. Laat je logo ontwerpen door een professional die ervaring heeft met het creëren van een uniek en herkenbaar beeldmerk.

Het is belangrijk dat je tevreden bent met het eindresultaat en dat het logo perfect bij jouw bedrijf past. Laat je logo ook verwerken in een vector bestand, zodat het altijd scherp en helder blijft, ongeacht de grootte waarop het wordt weergegeven.

Onthoud dat je logo de uitstraling van je bedrijf bepaalt en daarom zorgvuldig moet worden ontworpen. Maak gebruik van de 15 kansen om jouw unieke logo te laten ontwerpen en deel uit te maken van je huisstijl. Zorg ervoor dat je een logo hebt waar je trots op bent en dat op elk medium goed leesbaar is, ongeacht of het op een donkere of lichte achtergrond staat.

In dit artikel is uitgelegd hoe je een effectief logo kunt realiseren door middel van een gestructureerd proces. Van het brainstormen en onderzoeken tot het verfijnen van het ontwerp, elke stap speelt een belangrijke rol bij het creëren van een logo dat aansluit bij de doelgroep en de identiteit van het bedrijf.

Het is essentieel om tijd en aandacht te besteden aan elke stap in het proces om het beste resultaat te bereiken. Als je deze stappen volgt, kun je een logo ontwerpen of door ons laten ontwerpen dat je doelgroep aanspreekt en het bedrijf representeert.

 

Veel gestelde vragen

 1. Kan het logo simpel gehouden worden? Antwoord: Ja, het is mogelijk om een simpel logo te creëren.
 2. Hoe wordt het logo verwerkt in andere materialen? Antwoord: Het logo kan verwerkt worden in diverse materialen, zoals flyers, websites, en producten.
  1. Kan ik het logo laten ontwerpen door een professioneel bureau? Antwoord: Ja, u kunt een professioneel bureau inschakelen voor het ontwerpen van uw logo.
  2. Is er een vector bestand beschikbaar van het logo? Antwoord: Ja, een vector bestand van het logo is beschikbaar, waardoor het logo scherp blijft bij vergroting.
  3. Kan het logo veranderd worden in de toekomst? Antwoord: Ja, het logo kan veranderd worden, maar het is belangrijk om de identiteit en de herkenbaarheid van het beeldmerk te behouden.
  4. Is het logo flexibel in zijn toepassingen? Antwoord: Ja, een goed ontworpen logo is flexibel in zijn toepassingen en kan gebruikt worden in verschillende media.
  5. Hoe voorkom ik een slecht logo? Antwoord: Door het laten ontwerpen door een professioneel bureau en door samen te werken met hen om het logo aan te passen aan de identiteit van het bedrijf.
  6. Hoe verwerk ik visuele elementen in het logo? Antwoord: Deze kunnen verwerkt worden in het logo door ze op een creatieve en unieke manier te integreren met de tekst en de afbeeldingen.
  7. Kan ik mijn logo veranderen?
   Bij ons kan je tijdens uitgebreid design-proces alle kanten op met de logo’s die ontworpen zijn.
  8. Ik heb een eigen logo kan ik deze bij jullie ter inspiratie inbrengen
   Zeker weten. We het alleen maar fijn wanneer je een logo laat ontwerpen dat we goed input krijgen.
  9. Waar kan ik mijn logo uiteindelijk voor gebruiken?
   Voor alles wat je wilt zoals op: promotiemateriaal, stickers, banners, briefpapier, relatiegeschenken, sociale media, visitekaartjes, huisstijl en andere elementen.

Zelf een logo ontwerpen vs. het uitbesteden aan een bureau

Er zijn veel mensen die liever zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van hun eigen logo in plaats van het uit te besteden aan een bureau. Sommigen vinden het leuk om creatief bezig te zijn en willen graag hun eigen visie op papier zetten.

Anderen denken dat ze het beter kunnen dan een professional en willen besparen op de kosten van een ontwerpbureau. Het is belangrijk om te weten dat er veel bij komt kijken bij het maken van een logo, en dat een goed ontworpen logo niet simpel is.

Een eigen logo ontwerpen vereist veel tijd en aandacht voor detail. Je moet je bewust zijn van de verschillende elementen die bij elkaar moeten passen, zoals de kleuren, de lettertypes en de afbeeldingen. Het is belangrijk dat je weet welke kleuren bij elkaar passen en welke niet. Je moet ook weten welke elementen je moet kiezen om een sterk en herkenbaar logo te maken.

Als je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van je eigen logo, moet je ook rekening houden met de verschillende media waarop het logo zal worden gebruikt, zoals sociale media, drukwerk, visitekaartjes, relatiegeschenken en banners. Het logo moet overal goed uit de verf komen en een professionele uitstraling hebben.

Een andere overweging bij het zelf ontwerpen van een logo is de kwaliteit. Zelfs als je creatief bent, kan het zijn dat het eindresultaat niet aan de verwachtingen voldoet. Het is moeilijk om je eigen werk objectief te beoordelen en te bepalen of het de boodschap uitstraalt die je wilt overbrengen.

Als je het toch aandurft om zelf je logo te ontwerpen, is het verstandig om je te oriënteren op beste logo’s van bekende merken, zoals Coca Cola, en te kijken naar de elementen die zij hebben gebruikt. Een goed idee is om hulp te vragen aan vrienden of familie die ervaring hebben met ontwerpen.

In het einde is het belangrijkste dat het logo herkenbaar is en bij je product en merkidentiteit past. Het is daarom aan te raden om te overwegen om een professional in te schakelen als je twijfelt of je zelf in staat bent om het zelf te doen.

Natuurlijk helpen we je graag met het ontwikkelen van je logo. Wil je weten hoe?

Neem contact met ons op en in een we maken een afspraak voor een kop koffie. Contact opnemen of vraag gelijk vrijblijvend een offerte aan.

 

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen