< Terug naar blog

De Do’s en Don’ts van Logo Ontwerp
voor Bedrijven

Green Creatives Blog

Een logo is de belangrijkste identificatie van een bedrijf en daarom een cruciale factor in branding. Het is het eerste waar klanten naar kijken en herkennen en daarom is het van groot belang om er zeker van te zijn dat het aantrekkelijk en effectief is. Hieronder vindt u enkele aanbevelingen die u in overweging moet nemen bij het ontwerpen van uw logo.

Do’s van logo ontwerp

  • Kies voor een onderscheidend en eenvoudig ontwerp. Het logo moet gemakkelijk herkenbaar zijn en zich onderscheiden van andere logo’s in uw branche.
  • Zorg voor consistentie tussen uw logo en huisstijl. Uw logo moet aansluiten bij de rest van uw merkidentiteit, inclusief kleurgebruik, lettertypes en beeldmerken.
  • Kies kleuren die passen bij uw branche en boodschap. Kleuren hebben emotionele connotaties en kunnen bijdragen aan de impact van uw logo.
  • Zorg ervoor dat uw logo op verschillende media goed zichtbaar is. Het logo ontwerp moet duidelijk zichtbaar zijn op verschillende groottes en achtergronden.
  • Overweeg de toekomst. Zorg ervoor dat uw logo tijdloos is en niet snel verouderd, zodat u het niet regelmatig hoeft te veranderen.

Don’ts van logo ontwerp

  • Probeer niet te veel tegelijk uit te drukken. Houd het logo eenvoudig en overzichtelijk.
  • Vermijd het gebruik van cliché afbeeldingen of symbolen. Dit zorgt er niet voor dat uw logo uniek is en zich onderscheidt van andere logo’s in uw branche.
  • Overdrijf niet met speciale effecten. Het logo moet eenvoudig en gemakkelijk te herkennen zijn.

 

In de conclusie van dit artikel over logo ontwerp, kunnen we stellen dat het belangrijk is om de juiste stappen te volgen bij het ontwerpen van een logo. Het is essentieel om een ontwerp te creëren dat past bij de identiteit van het bedrijf en tegelijkertijd aantrekkelijk en onthoudbaar is voor de consument. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen originaliteit en herkenbaarheid. Bovendien moet het logo op verschillende platformen en formaten bruikbaar zijn. Als bedrijven deze richtlijnen volgen, kunnen ze verzekerd zijn van een krachtig en effectief logo ontwerp dat hun merk versterkt en ondersteunt. Bovendien is het belangrijk om het logo ontwerp op regelmatige basis te evalueren en bij te sturen indien nodig.
 

Bekijk hier onze portfolio vol met logo-ontwerpen die wij voor onze klanten hebben gecreëerd.

Natuurlijk helpen we je graag met jouw nieuwe logo ontwerp.
Wil je weten hoe?

Neem contact met ons op en in een we maken een afspraak voor een kop koffie.
Contact opnemen of vraag gelijk vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796