Animatievideo’s van Green Creatives

U heeft ze ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen: animatievideo’s. Ze worden ingezet om een pagina tot leven te wekken, een uitleg kracht bij te zetten, of een nieuwsartikel van context te voorzien. Een goede video zegt meer dan duizend woorden, maar wat is de kracht achter het concept en wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

Wat is een animatievideo?

In een animatievideo zijn informatie en marketing optimaal te combineren. De producent kan uitleggen hoe zijn product tot stand komt, waardoor de klant meer vertrouwen heeft in het eindresultaat. Daarbij kan een video inzicht bieden in het Unique Selling Point (USP) van een artikel. In andere sectoren worden animaties ook gebruikt om een lastig proces uit te leggen. Voorbeelden daarvan zijn terug te vinden in de medische sector, waar animaties helpen bij het in kaart brengen van interacties in het lichaam.

Waarom een animatievideo?

Een leuke animatievideo zet uw bedrijf in een goed daglicht. U geeft de klant alle informatie die nodig is om een geïnformeerde keuze te maken. Een animatievideo kan humoristisch zijn, of juist rechtdoorzee; als de klant achteraf maar beter bekend is met uw werkwijze. Dat is direct een belangrijke aanvulling op uw contentstrategie. Google houdt namelijk in de gaten hoe informatief uw site is voor de bezoeker. Hoe meer een bezoeker op uw website kan vinden, hoe beter u scoort. Met een animatie houdt u langer de aandacht vast en bent u beter zichtbaar.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een animatievideo zijn lastig te schatten. De totaalprijs is mede afhankelijk van de lengte van de video, het aantal beelden en het onderwerp. Als het complexe materie betreft, moet men zorgvuldig te werk gaan. U kunt bij Green Creatives vrijblijvend een offerte aanvragen, dan heeft u snel een overzicht van het kostenplaatje.Voor vragen, kunt u altijd bij ons terecht.