< Terug naar blog

Mobile website vs. responsive website

Green Creatives Blog

Mobile website vs. Responsive website

In Nederland zijn meer dan 8,6 miljoen mensen zijn in het bezit van een smartphone en heeft meer dan 53% een tablet. Dat zijn forse cijfers en het ziet er naar uit dat deze getallen in de toekomst alleen maar gaan toenemen. Door deze ontwikkeling neemt het mobiele website bezoek van mensen ook met de dag toe. Het is duidelijk dat je als bedrijf ‘iets’ moet doen op dit gebied. Maar wat is de beste oplossing, een speciale mobiele website laten maken of een responsive website?

Mobile websites

Een mobile website is een speciaal gebouwde website die is geoptimaliseerd voor smartphones. Een mobiele website is een unieke site en heeft daardoor ook zijn eigen webadres, http://mobiel.nu.nl/ bijvoorbeeld. Mobiele websites moeten van scratch opgebouwd worden. Dit geeft bedrijven veel ruimte om een ander design toe te passen als op de gewone website. Mobiele websites ogen vaak een stuk overzichtelijker, met minder tekst, meer afbeeldingen en buttons.

Responsive website

Een website met een responsive website design werkt anders. In plaats van meerdere websites bestaat een responsive website uit slechts één webadres. De lay-out past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm. Een smartphone krijgt een andere lay-out te zien dan dezelfde website op een tablet. Een responsive webdesign is dus geen vervanger van de normale website. Als je deze website in formaat verkleind zal je zien dat de lay-out veranderd en zich aanpast aan de grootte van het scherm, onze website heeft dus een responsive design.

Wat is beter?

Ben je aan het twijfelen wat voor jouw bedrijf het best werkt? Elk bedrijf is uniek en heeft andere doelstellingen. Voor de een werkt een mobiele website beter, voor de andere een responsive websites. Wij kunnen in ieder geval wel zeggen dat een responsive website aan te raden is. De voordelen op een rij.

  • Alles onder één webadres. Mensen hoeven maar een webadres te onthouden. Daarnaast hoef je een aanpassing maar één keer door te voeren. Echter, het is wel mogelijk om een mobiele website te koppelen aan je normale website. Zoeken mensen je website via een smartphone? Dan schakelt de website automatisch naar de mobiele versie.
  • Goedkoper alternatief. Je hoeft geen hele nieuwe website te laten bouwen. Dit scheelt veel geld én tijd.
  • Een responsive website schaalt naar de juiste lay-out ongeacht de grootte van het scherm. Mobiele websites schalen naar een vooraf ingestelde grootte.
  • Beide oplossingen leiden tot meer bezoekers die langer blijven hangen doordat het een stuk gebruiksvriendelijker is.
  • Een goed goede responsive website straalt professionaliteit en kracht uit. Dit zorgt ervoor dat bezoekers jouw bedrijf serieus nemen en eerder tot een aankoop overgaan.
  • Goed voor je website ranking bij Google en andere zoekmachines. Google hecht waarden aan responsive websites en mobiele websites en nemen dit mee in hun ranking. Zonder een van deze twee rank je lager.

Al met al werken we bij Green Creatives liever met responsive websites. Simpelweg omdat dit soort websites, in ieder geval in onze ogen, de toekomst hebben. Je hoeft maar één website bij te houden en te perfectioneren. Dit kost minder tijd en kost minder geld.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796

Andere gerelateerde artikelen