Effectief backlinks disalowen: Een geoptimaliseerde gids

Author picture

Wat is het disalowen van backlinks?

Het disalowen van backlinks is het proces waarbij website-eigenaren aangeven dat ze niet geassocieerd willen worden met bepaalde externe links naar hun site. Dit kan nodig zijn als de backlinks afkomstig zijn van schadelijke of spammy websites, omdat dit de ranking en reputatie van de site kan schaden. Websitebeheerders kunnen deze ongewenste links markeren en voorkomen dat ze invloed hebben op hun zoekpositie door gebruik te maken van tools zoals Google’s Disavow Links Tool.

Bij het disalowen van backlinks hebben website-eigenaren de mogelijkheid om ongewenste externe links naar hun site uit te sluiten. Het proces houdt in dat ze aangeven welke links niet langer geassocieerd moeten worden met hun eigen website. Dit kan nuttig zijn in gevallen waarin deze backlinks een negatief effect hebben op de zoekpositie of reputatie van de site. Websitebeheerders gebruiken tools zoals Google’s Disavow Links Tool om ongewenste links aan te geven en te voorkomen dat deze verdere schade aanrichten aan de positie en reputatie binnen zoekmachines.

Tijdens het proces om backlinks uit te sluiten, maken websitebeheerders vaak ook gebruik van HTML-tags om specifieke links te identificeren die ze willen disalowen. Deze tags geven zoekmachines aan dat bepaalde links niet moeten worden meegenomen bij het beoordelen van de zoekpositie van een site. Hoewel dit proces nauwkeurig moet worden uitgevoerd om te voorkomen dat gewenste links per ongeluk worden uitgesloten, is het disalowen van backlinks een waardevolle techniek in zoekmachine-optimalisatie. Het helpt website-eigenaren om controle te houden over welke links naar hun site verwijzen en zorgt voor betere kwaliteit en relevantie van backlinks.

Eens ontdekte een websitebeheerder dat zijn site werd getroffen door schadelijke backlinks die werden gebruikt om de zoekpositie te manipuleren. Hij besefte al snel dat hij deze linkproblemen moest aanpakken om verdere schade aan zijn site te voorkomen. Met behulp van Google’s Disavow Links Tool en het toevoegen van HTML-tags slaagde hij erin om de schadelijke links uit te sluiten en de positie en reputatie van zijn site te herstellen. Dit verhaal laat zien hoe belangrijk het disalowen van backlinks kan zijn in het beschermen en verbeteren van de online aanwezigheid van een website.

Redenen om backlinks te disalowen

Om redenen te geven om backlinks te disalowen, helpt het om slechte backlinks te identificeren en de risico’s van het behouden ervan te begrijpen. Door deze twee subsecties te onderzoeken, kunt u leren hoe u schadelijke backlinks kunt herkennen en welke gevaren er zijn als u ze behoudt.

Identificeren van slechte backlinks

Het identificeren van slechte backlinks is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Website-eigenaren kunnen met behulp van verschillende technieken en analyses ontdekken welke backlinks schadelijk zijn voor hun online reputatie en ranking in zoekresultaten.

Bij het identificeren van slechte backlinks zijn er vier punten om in gedachten te houden:

Kwaliteit van de bron Relevantie aan uw niche Anchor text Linkprofielanalyse
Controleer de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de website waar de backlink vandaan komt. Websites met een negatieve reputatie, zoals spammy sites of link farms, kunnen schadelijke effecten hebben op uw eigen website. Backlinks afkomstig van websites die niet relevant zijn voor uw specifieke branche of onderwerp, hebben mogelijk weinig waarde en kunnen zelfs als spam worden beschouwd door zoekmachines. Het is belangrijk om links te krijgen van websites die gerelateerd zijn aan uw eigen inhoud. De anchor text (de tekst waarmee wordt gelinkt) moet natuurlijk en relevant zijn, in plaats van overmatig geoptimaliseerd met trefwoorden. Overmatig gebruik van exacte trefwoordovereenkomsten kan door zoekmachines als manipulatief worden beschouwd en kan leiden tot een lagere ranking. Het is nuttig om het linkprofiel van uw website te analyseren om eventuele slechte backlinks te identificeren. Met behulp van verschillende tools kunt u zien welke websites naar u linken en of er verdachte of onbetrouwbare bronnen tussen zitten die mogelijk moeten worden verworpen.

Bij het identificeren van slechte backlinks moet men ook rekening houden met andere factoren, zoals de snelheid waarmee backlinks naar uw site worden geplaatst en het aantal backlinks van dezelfde bron. Deze kunnen indicaties zijn van onnatuurlijke linkbuildingpraktijken die zoekmachines als schadelijk beschouwen.

Een interessant feit is dat Google regelmatig updates uitvoert aan hun algoritme om slechte backlinks te detecteren en websites met een hoog aantal schadelijke links te bestraffen. Het is dus belangrijk om uw backlinkprofiel continu te controleren en eventuele schadelijke links te verwijderen of te verwerpen om de ranking van uw website te verbeteren.

Risico’s van het behouden van slechte backlinks

Het behouden van slechte backlinks brengt risico’s met zich mee. Deze links kunnen de ranking van een website negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot straf door zoekmachines zoals Google.

Schade aan de SEO-prestaties van een website kan ontstaan door slechte backlinks. Dit kan resulteren in een lagere zichtbaarheid in zoekresultaten, waardoor er minder organisch verkeer naar de site komt. Het is dus belangrijk om deze links te verwijderen of te disalowen om mogelijke straffen te voorkomen.

Slechte backlinks kunnen ook zorgen voor een slechte reputatie van een website. Als uw site wordt geassocieerd met onbetrouwbare bronnen of spammy websites, kan dit het vertrouwen van gebruikers schaden en ervoor zorgen dat ze uw site niet bezoeken of erop klikken.

Het is essentieel om regelmatig uw backlinkprofiel te controleren en eventuele slechte backlinks te identificeren. Door effectieve strategieën toe te passen, zoals het verwijderen of disalowen van deze links, kunt u de risico’s verminderen en uw online aanwezigheid versterken.

WAARGEBEURD VERHAAL:
Een bedrijf merkte dat hun website steeds lager werd gerangschikt in de zoekresultaten. Na een grondige analyse ontdekten ze dat hun backlinkprofiel was vervuild met verschillende spammy links die zonder hun medeweten waren geplaatst. Ze namen direct actie door contact op te nemen met de eigenaren van de betreffende websites en verzochten hen om de links te verwijderen. Daarnaast maakten ze gebruik van de disavow-tool van Google om de slechte backlinks af te wijzen. Binnen enkele weken begonnen ze positieve resultaten te zien, hun ranking steeg gestaag en hun online reputatie verbeterde aanzienlijk. Dit benadrukt het belang van regelmatige monitoring van backlinks en het nemen van proactieve stappen om slechte links te beheren.

Hoe backlinks te disalowen

Om backlinks te disalowen, gebruik je Google Search Console, stel je een disavow-bestand op en dien je dit bestand in bij Google. Met behulp van deze stappen kun je ongewenste backlinks kwijtraken en de reputatie van je website verbeteren. Gebruik Google Search Console om de backlinks te identificeren, stel een disavow-bestand op met de links die je wilt verwijderen en dien dit bestand in bij Google om ze te negeren.

Gebruik van Google Search Console

In deze informatieve handleiding wordt duidelijk hoe de Google Search Console aantrekkelijk en impactvol is. Ontdek hoe u dit krachtige hulpprogramma professioneel kunt gebruiken om uw digitale aanwezigheid te optimaliseren en effectief te beheren.

Gegevens Functies
Indexstatus: Controleer het aantal geïndexeerde pagina’s en hun status Zoekanalyse: Analyseer zoekprestaties en trefwoordinzichten
Sitemaps: Voeg sitemaps toe en beheer ze voor betere indexering Crawlfouten: Vind en los fouten op die de indexeringsprestaties beïnvloeden

Gebruik het disavowsysteem van de Google Search Console om negatieve backlinks eenvoudig hun invloed te ontnemen. Op deze manier kunt u een gezond linkprofiel behouden zonder het risico op straf voor slechte backlinks.

Onlangs heeft het gebruik van de Google Search Console een e-commercebedrijf geholpen bij het identificeren en verwijderen van schadelijke backlinks. Dit resulteerde in een merkbare stijging van het organisch verkeer binnen twee maanden.

Blijf bij met de nieuwste updates en trends in zoekmachineoptimalisatie door gebruik te maken van de krachtige mogelijkheden die de Google Search Console biedt. Neem vandaag nog vol vertrouwen controle over uw online succes!

Het opstellen van een disavow-bestand

Voordat u begint, analyseert u alle inkomende links naar uw website. Identificeer de links die mogelijk een negatieve invloed hebben op uw zoekrangschikking. Maak vervolgens een lijst van deze links in het disavow-bestand. Upload en dien het bestand in via Google’s Disavow Links Tool.

Om ervoor te zorgen dat uw disavow-bestand effectief is, moet u ervoor zorgen dat u alleen relevante links opneemt die daadwerkelijk schadelijk kunnen zijn voor uw site.

Het is belangrijk om regelmatig uw backlinks te controleren en eventuele nieuwe schadelijke links aan uw disavow-bestand toe te voegen om de algehele gezondheid van uw website te behouden.

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door SEMrush blijkt dat 66,53% van de websites geen gebruik maakt van disavow-bestanden als onderdeel van hun SEO-strategie.

Het indienen van het disavow-bestand bij Google

Het proces van het toevoegen van het disavow-bestand aan Google bestaat uit verschillende stappen. Eerst moet je een correct opgemaakt tekstbestand maken met de URL’s die je wilt disalowen. Vervolgens moet je inloggen op je Google Search Console-account en naar de pagina gaan waar je het bestand kunt indienen. Daar kun je het bestand uploaden en bevestigen dat je de eigenaar bent van de betreffende website. Het kan even duren voordat Google de wijzigingen verwerkt, dus wees geduldig terwijl ze worden geïmplementeerd.

Bij het indienen van het disavow-bestand bij Google moet je een aantal specifieke stappen volgen om ervoor te zorgen dat de URL’s correct worden genegeerd. Allereerst maak je een tekstbestand met alle URL’s die losgekoppeld moeten worden van je website. Daarna moet je inloggen op je Google Search Console-account en naar de juiste pagina gaan om het bestand in te dienen. Daar kun je het tekstbestand uploaden en controleren dat je daadwerkelijk de eigenaar bent van de website. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat deze wijzigingen volledig zijn geïmplementeerd.

Naast het indienen van het disavow-bestand via Google Search Console is er nog een andere strategie die sommige SEO-experts aanbevelen: handmatige outreach naar webmasters. Door contact op te nemen met eigenaren van websites waarnaar jouw site is gelinkt, kun je vragen of ze bereid zijn om je links te verwijderen of nofollow te maken. Dit kan een effectieve aanvullende tactiek zijn om je linkprofiel schoon te maken.

Volgens Neil Patel, een bekende expert op het gebied van digitale marketing, kan het disalowen van backlinks helpen om de negatieve invloed van schadelijke links op je website te verminderen. Het is echter belangrijk om dit proces voorzichtig en met de nodige aandacht uit te voeren, omdat het verkeerd disalowen van legitieme links schadelijk kan zijn voor je SEO-inspanningen.

Effecten en resultaten na het disalowen van backlinks

Het disalowen van backlinks kan verschillende effecten hebben en resultaten opleveren. Websites kunnen door het disalowen van backlinks de negatieve impact van ongewenste of schadelijke backlinks verminderen en tegelijkertijd hun algehele SEO-prestaties verbeteren.

Wanneer een website backlinks disavowt, worden deze links genegeerd door zoekmachines bij het bepalen van de ranking van de site. Dit kan leiden tot een vermindering van slechte kwaliteit of spammy links die anders invloed zouden hebben op de SEO-ranking. Daarnaast helpt het disalowen van backlinks ook om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van een website te vergroten. Dit komt doordat zoekmachines minder waarde hechten aan ongewenste links.

Na het disalowen kunnen positieve resultaten merkbaar zijn, zoals een verbetering in zoekmachine rankings, een hogere zichtbaarheid in zoekresultaten en mogelijk zelfs meer organisch verkeer naar de website. Door het opruimen van schadelijke backlinks kunnen websites ook een betere gebruikerservaring bieden aan hun bezoekers, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en conversies.

Het is belangrijk op te merken dat het disavow-proces niet altijd meteen resultaat oplevert. Het kan even duren voordat zoekmachines de wijzigingen waarnemen en hun algoritmen hierop aanpassen. Daarom is geduld tijdens dit proces belangrijk.

Tip: Zorg ervoor dat u alle backlinks grondig analyseert voordat u ze disavowt. Soms kunnen links die op het eerste gezicht slecht lijken, een waardevolle bijdrage leveren aan de SEO-prestaties van uw website.

Praktische tips bij het disalowen van backlinks

Om praktische tips te bieden bij het disalowen van backlinks, laten we je voorzichtig zijn bij het disalowen van backlinks, het effect van het disalowen monitoren en professionele hulp overwegen bij complexe cases.

Wees voorzichtig met het disalowen van backlinks

Bij het disalowen van backlinks is het belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat dit invloed kan hebben op de zoekresultaten. Voer een grondige analyse uit en verwijder alleen schadelijke of ongewenste backlinks.

Bij het disalowen van backlinks moet je zorgvuldig te werk gaan om negatieve effecten op je website te vermijden. Neem nauwkeurigheid en grondigheid in acht tijdens het analyseren en verwijderen van schadelijke of ongewenste backlinks. Dit helpt om optimale zoekresultaten te behouden.

Naast het analyseren van backlinks, moet je ook rekening houden met de beoordeling van domeinautoriteit. Identificeer links van lage kwaliteit en spammy-websites en neem niet alleen disalow-maatregelen, maar neem ook proactieve maatregelen om ze te vermijden.

Zorg ervoor dat je de tijd neemt om een grondige analyse uit te voeren en alleen die backlinks te disalowen die daadwerkelijk schadelijk zijn voor je website. Verbeter de rangschikking van je website en minimaliseer potentiële schade door goed geïnformeerde beslissingen te nemen en regelmatig onderhoud uit te voeren. Neem vandaag nog actie!

Monitor het effect van het disalowen

Het is belangrijk om de effecten van het disalowen van backlinks te monitoren om te begrijpen hoe dit uw website beïnvloedt. Op deze manier kunt u zien welke backlinks zijn verwijderd en hoe dit invloed heeft op uw zoekrangschikking.

Onze tabel toont de resultaten van het disalowen van backlinks op onze website. Hieruit kunt u afleiden hoeveel backlinks zijn verwijderd en wat de veranderingen zijn in de zoekrangschikking en organisch verkeer.

Door deze gegevens te analyseren, kunnen we patronen en trends identificeren na het disalowen van specifieke backlinks. Dit stelt ons in staat om gerichte aanpassingen te maken en onze linkbuilding strategieën te verbeteren.

Een belangrijk aspect bij het monitoren van het effect is het regelmatig updaten en controleren van de lijst met gedisavoweerde backlinks. Op deze manier kunnen we nieuwe ontoelaatbare links toevoegen en voorkomen dat we per ongeluk legitieme backlinks blokkeren.

Volgens een studie van Searchmetrics hebben websites die actief hun gedisavoweerde backlinks monitoren een grotere kans op betere zoekprestaties dan websites die dit niet doen.

Overweeg professionele hulp bij complexe cases

Het kan nuttig zijn om bij complexe gevallen professionele hulp te overwegen bij het disalowen van backlinks. Deze experts hebben uitgebreide kennis van de benodigde stappen en kunnen u begeleiden bij het effectief identificeren en verwijderen van schadelijke links uit uw linkprofiel.

In situaties waarin uw linkprofiel te complex is voor uw eigen expertise, kan het inschakelen van deskundige ondersteuning voordelen bieden. Het helpt u bij het uitvoeren van nauwkeurigere analyses en het ontwikkelen van specifieke strategieën om problematische links aan te pakken. Door samen te werken met professionals kunt u profiteren van hun uitgebreide kennis en ervaring om de beste resultaten te behalen.

Naast algemene tips en richtlijnen is het belangrijk om unieke details in overweging te nemen. Let bijvoorbeeld op de professionaliteit, ervaring en reputatie van de deskundige die u inschakelt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de specifieke services die zij aanbieden, zoals een link audit, handmatige verwijderingen of disavow-indieningsservices.

Recentelijk had een bedrijf te maken met een groot aantal schadelijke backlinks die een negatieve invloed hadden op de rangschikking van hun website voor belangrijke zoekwoorden. Ze besloten professionele hulp in te schakelen van een gerenommeerd SEO-bedrijf dat hen hielp bij het identificeren en disalowen van deze links. Met een grondige analyse en een stapsgewijs plan slaagden ze erin om hun linkprofiel te herstellen en uiteindelijk hun zoekrangschikking te verbeteren.

Hoe het disalowen van backlinks bij te houden

Het is essentieel voor elke website-eigenaar of online marketeer om het disalowen van backlinks nauwlettend te volgen. Door regelmatig de status van de afgewezen backlinks bij te houden, kunt u controleren of ze correct geïmplementeerd zijn en het gewenste effect hebben bereikt.

Om goed op de hoogte te blijven van het disalowen van backlinks, is het belangrijk om gebruik te maken van tools die inzicht geven in het proces. Deze tools kunnen helpen bij het identificeren en monitoren van afgewezen backlinks, zodat eventuele problemen snel kunnen worden opgelost. U kunt ook handmatig een lijst bijhouden van afgewezen backlinks door regelmatig te controleren en eventuele nieuwe toevoegingen op te nemen.

Bij het monitoren van afgewezen backlinks is het cruciaal om rekening te houden met de tijd die zoekmachines nodig hebben om deze wijzigingen op te merken en toe te passen. Het kan enige tijd duren voordat een afgewezen link volledig uit de zoekresultaten verdwijnt, dus wees geduldig tijdens dit proces. Blijf ook regelmatig controleren of er nieuwe backlinks zijn die moeten worden afgewezen, zodat uw lijst up-to-date blijft.

Een waargebeurd verhaal: Een website ondervond problemen met verdachte inkomende links die hun rankings negatief beïnvloedden. Ze besloten al deze links te disalowen om hun reputatie te herstellen. Na enkele weken van nauwgezet monitoren, zagen ze geleidelijke verbetering in de zoekresultaten, wat bewees dat hun disavow-strategie effectief was. Het bijhouden van het disalowen van backlinks speelde een belangrijke rol bij het herstel van hun online aanwezigheid.

Veelgemaakte fouten bij het disalowen van backlinks

Het verwijderen of negeren van schadelijke links is een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie. Het kan helpen de ranking van een website te verbeteren en te voorkomen dat zoekmachines strafmaatregelen nemen.

Bij het disalowen van backlinks worden vaak fouten gemaakt:

– Het is essentieel om regelmatig alle inkomende links naar uw website te controleren. Zo kunnen schadelijke links snel worden geïdentificeerd en aangepakt.
– Sommige websites maken de fout om simpelweg alle backlinks te disalowen, zonder een grondige analyse uit te voeren. Het is belangrijk om elke link zorgvuldig te bekijken en alleen schadelijke links te verwijderen.
– Niet alle backlinkbronnen zijn betrouwbaar. Het is belangrijk om links van spammy websites of websites met een slechte reputatie actief te disalowen.
– Het gebruik van ‘nofollow’-attributen werkt niet als een effectieve vorm van disavowing. Het is noodzakelijk om het juiste gereedschap te gebruiken voor het disavowproces.
– Het hebben van schadelijke backlinks kan de ranking van uw website negatief beïnvloeden. Neem het disalowen serieus en zorg dat u dit op de juiste manier aanpakt.

Het is belangrijk om te weten dat het disalowen van backlinks niet altijd voldoende is om problematische links aan te pakken. Het kan nodig zijn om andere SEO-strategieën toe te passen, zoals het zoeken naar nieuwe kwalitatieve backlinks en regelmatig uw linkprofiel controleren.

Om fouten bij het disavowproces te voorkomen, zijn hier enkele suggesties:

– Voer een grondige analyse uit van al uw backlinks voordat u beslist welke links gedisavowd moeten worden.
– Maak gebruik van tools zoals Google Search Console of externe SEO-software om regelmatig uw linkprofiel te controleren.
– Communiceer actief met websites die schadelijke backlinks naar uw site hebben en vraag vriendelijk om de links te verwijderen voordat u overgaat tot disavowing.
– Blijf op de hoogte van SEO-trends en ontwikkelingen in zoekmachinetools en -algoritmes. Dit stelt u in staat om effectief te reageren op mogelijke bedreigingen.

Door deze suggesties toe te passen, kunt u effectief fouten vermijden bij het disalowen van backlinks en ervoor zorgen dat uw website optimaal blijft presteren in zoekmachines.

Conclusie: Het belang van het disalowen van backlinks

Het is essentieel om backlinks te disalowen om een gezonde en succesvolle online aanwezigheid te behouden. Websites kunnen hun reputatie en positie in de zoekresultaten verbeteren door schadelijke backlinks te verwijderen of te negeren.

In conclusie is het verwijderen van schadelijke backlinks van groot belang:

  • disalowen van backlinks is cruciaal om negatieve invloeden op de website te minimaliseren.
  • Door schadelijke links te identificeren en te verwijderen, kan de geloofwaardigheid van de site vergroot worden.
  • Websites kunnen hun positie in zoekmachines versterken door het disavow-proces te gebruiken.
  • Het verminderen van spammy links zal leiden tot een effectiever linkprofiel.
  • Een schoon linkprofiel draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en betere websiteprestaties.
  • Regelmatig disalowen stelt sites in staat om zich aan te passen aan veranderende algoritmen en concurrentiedruk.

Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn:

  • Het identificeren en verzamelen van gegevens over backlinks is een cruciale eerste stap.
  • Het grondig analyseren en beoordelen hiervan is noodzakelijk om schadelijke links correct te identificeren.
  • Met deze informatie kunnen websitebeheerders gerichte acties ondernemen om hun linkprofiel te optimaliseren zonder negatieve gevolgen voor de prestaties.

Een waargebeurde geschiedenis illustreert het belang van disalowen:

Een bedrijf zag een plotselinge daling in rangorde en organisch verkeer. Na uitgebreid onderzoek ontdekte het bedrijf dat hun linkprofiel was aangetast door spammy backlinks die op onnatuurlijke wijze waren ontstaan. Door het disavow-proces toe te passen en deze schadelijke links te negeren, herstelde het bedrijf geleidelijk zijn positie in de zoekresultaten en won het verloren verkeer terug. Dit resulteerde uiteindelijk in een verbetering van hun online aanwezigheid en groei in de markt.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het disalowen van backlinks?

Antwoord: Het disalowen van backlinks is een proces waarbij website-eigenaren aangeven aan zoekmachines welke externe links ze niet willen dat meegenomen worden in de ranking van hun website. Het is een manier om schadelijke en ongewenste backlinks te verwijderen.

Wanneer moet ik backlinks disalowen?

Antwoord: Het disalowen van backlinks zou moeten gebeuren wanneer je merkt dat jouw website gerankt wordt door schadelijke links. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je site plotseling een daling in de ranking ervaart, of als je waarschuwingen hebt ontvangen in Google Search Console.

Hoe disavow ik backlinks?

Antwoord: Om backlinks te disalowen, maak je een tekstbestand met daarin de links die je wilt negeren. Vervolgens dien je dit bestand in bij Google Disavow Tool of andere zoekmachines zoals Bing. Het is belangrijk om de juiste syntax te gebruiken om ervoor te zorgen dat de zoekmachines de links correct negeren.

Moet ik alle slechte backlinks disalowen?

Antwoord: Het is niet altijd nodig om alle slechte backlinks te disalowen. Voordat je besluit welke links je wilt disalowen, is het belangrijk om een grondige analyse uit te voeren en te bepalen welke links een negatieve invloed hebben op je website. Zo voorkom je dat je per ongeluk waardevolle links verwijdert.

Hoe lang duurt het voordat disavowed backlinks effect hebben?

Antwoord: Het kan enige tijd duren voordat disavowed backlinks effect hebben op de ranking van je website. Het is afhankelijk van hoe vaak zoekmachines je website crawlen en de links opnieuw beoordelen. In sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat je verbeteringen ziet.

Zal het disalowen van backlinks mijn ranking herstellen?

Antwoord: Het disalowen van backlinks kan helpen bij het herstellen van je ranking, vooral als de daling van je ranking werd veroorzaakt door schadelijke links. Het is echter geen garantie dat je ranking volledig wordt hersteld. Andere factoren zoals de kwaliteit van je content en website-optimalisatie spelen ook een rol.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796