Online trends om in de gaten te houden

Online trends om in de gaten te houden

Om met jouw bedrijf een duurzame groei door te maken is het belangrijk om trend en ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Wat speelt er in de markt en wat kan er in de toekomst allemaal verwacht worden? Het goed inspelen op trends en ontwikkelingen kan er zo maar voor zorgen dat jouw bedrijf zijn concurrentiepositie verbeterd waardoor je meer klanten krijgt. De afgelopen tijd signaleerden Green Creatives verschillende trends en ontwikkelingen die we graag met je delen.

Enkele voorbeelden

Misschien wel het bekendste voorbeelden van te laat op trends en ontwikkelingen inspelen is de zaak Nokia. In een paar jaar is Nokia van wereldwijd marktleider naar sell-off gegaan. Toen smartphones nog niet bestonden veroverde Nokia de wereld met kwaliteit mobiele telefoons, iedereen heeft wel herinneringen aan een 5110, 3310 of 3410. En ver voor Angry Birds en dergelijke ontwikkelde Nokia het iconische spel Snake. Naast Nokia zijn er nog tal van voorbeelden van merken die haar eigen graf groeven door nieuwe ontwikkelingen te negeren. Green Creatives licht de volgende trends en ontwikkelingen uit die je eigenlijk niet mag missen.

Mobiele website (responsive design website)

Misschien een open deur maar deze trend is wel erg belangrijk. De afgelopen tijd verplaatst meer en meer traffic zich van de computer of laptop naar de smartphone of tablet. Heb je nog geen mobiele website dan is het aan te raden om er een te laten ontwikkelen want dit is misschien wel de belangrijkste ontwikkeling. Bekijk onze websites die wij gemaakt hebben voor klanten.

Emotie in plaats van marketing

De tweede trend die Green Creatives signaleerden klinkt een beetje vaag. Door de enorme hoeveelheid reclames en andere marketing communicatie-uitingen waar wij dagelijks aan blootgesteld worden werkt klassieke marketing steeds minder goed. We worden steeds ongevoeliger voor uitingen als ‘Nu tijdelijke korting’ en ‘Nieuwe formule!’. Mensen hebben meer behoeften aan emotie dan aan promotie en daarom worden bedrijven steeds meer een persoonlijkheid dan een merk.

Flat design

Een populaire trend op het gebied van websites is het zogenaamde flat design. Websites bestaan uit steeds minder verschillende pagina’s en worden steeds platter. Langere pagina’s in plaats van veel verschillende tabbladen. De nieuwe interfaces van Apple en Microsoft zijn voorlopers op het gebied van flat design. • Lokaal wordt steeds populairder Lokale producten worden steeds populairder. De tijd dat grote multinationals alles voor ons bepaalden en alles lokaal succesvolle bedrijven opkocht loopt op z’n eind. Lokale bierbrouwerijen schieten weer uit de grond en lokale producten worden steeds meer gebruikt in de horeca. Mensen willen graag extra geld betalen voor een product dat alleen lokaal te krijgen is.

Contentmarketing

Content is een ontzettend belangrijk onderdeel van jouw marketing communicatie. Goede content maakt dat mensen terug komen, bij slechte content was hun website bezoek eenmalig. Een aantal weken geleden besteden we in een artikel aandacht aan content mapping. Met contentmarketing zorg je ervoor dat de content die jij maakt, aanbiedt of verspreidt aansluit op een vooraf geïdentificeerde behoeften. Doel is om bestaande relaties te versterken en nieuwe relaties te laten ontstaan.

Storytelling belevingen

Door gebruik te maken van storytelling koppel je meer belevenis aan jouw product of bedrijf. Vaak wordt er van storytelling gebruik gemaakt om authenticiteit te onderstrepen. Naast het traditionele storytelling wordt momenteel participerende storytelling steeds meer ingezet. Je laat mensen participeren in het verhaal waardoor een persoonlijkere band met het bedrijf ontstaat.We zijn benieuwd of jullie trends en ontwikkelingen tegen gekomen die niet in de bovenstaande lijst staan?

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.

Recent Blog Posts
Tags

Bezoekadres
Overtoom 141 Loft
1054 HG Amsterdam
The Netherlands

Emailcontact
algemene vragen
info@greencreatives.nl
offerte@greencreatives.nl

Telefonisch contact
tel +31 (0) 20 737 03 46
whatsapp +31 (0) 6 410 33 796
skype greencreatives

green-creatives-logo-avatar

KLAAR OM ER ECHT WERK VAN TE MAKEN?

Green Creatives maakt waar waarvan u altijd al droomde.

TRUSTED BY SOME OF THE WORLD’S SMARTEST COMPANIES

hoe-kies-ik-het-juiste-reclamebureau.-green-creatives

Start typing and press Enter to search