Je moet scoren! Zoekmachine optimalisatie!

In dit artikel

Je moet scoren! Zoekmachine optimalisatie!

Een mooie, professionele website is essentieel voor je organisatie, maar is jouw website goed vindbaar voor bezoekers? Zijn het wel de juiste bezoekers? De term SEO (zoekmachine optimalisatie) kom je steeds vaker tegen. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het?

Scoren in Google

Hoe zoek jij zelf naar informatie over producten en/of diensten? Juist ja, via het internet, en wel via zoekmachines. Steeds meer mensen zoeken naar producten en diensten via zoekmachines. Gemak en resultaat is hierbij belangrijk. Mensen willen snel vinden wat zij zoeken, offline maar ook online. In het gros van de gevallen worden alleen de bovenste 5 resultaten in Google bekeken, wat nou als jouw website daar niet tussen staat? Sta je niet bovenin Google met jouw website? Dan loop je bezoekers en potentiële klanten mis. Hoog scoren in Google is een must voor elke organisatie en daar zorg je voor met SEO.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalization’, oftewel zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie zorgt voor een betere vindbaarheid van jouw website in onder andere Google. Wanneer je website hoog scoort in de zoekresultaten van de zoekmachine, zorg je ervoor dat jouw website beter en vaker gevonden wordt door jouw (potentiële) klanten.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Aan de hand van heel veel criteria bepaalt Google de ranking van websites in de zoekresultaten. Google optimaliseert en past deze criteria continue aan om de zoekresultaten zo relevant mogelijk te tonen. Zo kwam Google op 21 april 2015 met een zeer ingrijpende update om websites die het best geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten voorkeur te geven in de mobiele zoekresultaten. Een responsive website, een website die zich automatisch aanpast op de laptop, tablet en mobiel is dus belangrijk voor jouw website ranking in de mobiele Google resultaten. De SEO expert van Green Creatives zijn volledig op de hoogte omtrent de nieuwste ontwikkelingen.

Een hoge positie met de juiste zoekwoorden zorgt dus voor een optimaal bereik van potentiele klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website hoog in Google scoort? Ben je nieuwsgierig hoe jouw website scoort in Google of heb je interesse in een SEO traject op maat? Wij helpen je graag met het verbeteren van jouw ranking in zoekmachines!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796