< Terug naar blog

Het verschil tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks

Green Creatives Blog

Wat zijn dofollow-backlinks?

Om je kennis over dofollow-backlinks te vergroten, duiken we direct in de definitie van dofollow-backlinks en waarom deze van belang zijn voor SEO. Het begrijpen van deze subsecties zal je inzicht geven in het belang van deze specifieke soort backlinks en hoe ze kunnen bijdragen aan het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Definitie van dofollow-backlinks

Dofollow-backlinks zijn hyperlinks op websites die zoekmachines toestaan om de linkwaarde door te geven aan andere pagina’s. Hierdoor wordt de zoekmachineoptimalisatie (SEO) verbeterd en wordt de zichtbaarheid van een website vergroot. Hier volgen vijf belangrijke punten over dofollow-backlinks:

Nummer Punt
1 Ze bevatten HTML-attributen die zoekmachines vertellen om de linkwaarde door te geven.
2 Dofollow-links kunnen worden gecreëerd door simpelweg geen nofollow-attribuut toe te voegen aan de hyperlinkcode.
3 Ze dragen bij aan het opbouwen van de autoriteit en betrouwbaarheid van een website.
4 Het verkrijgen van hoogwaardige dofollow-backlinks van relevante en betrouwbare bronnen kan helpen om de zoekranking te verbeteren.
5 Het is belangrijk om zorgvuldig te selecteren welke websites je verbindt met dofollow-links, omdat slechte kwaliteit of spamachtige links schadelijk kunnen zijn voor je SEO-inspanningen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het gebruik van dofollow-backlinks niet betekent dat alle externe links op een website als dofollow worden beschouwd. Websites kunnen ervoor kiezen om bepaalde links als nofollow in te stellen om ongewenste effecten te voorkomen, zoals black hat SEO-technieken of affiliate marketing.

Een recent nieuwsbericht meldde dat grote e-commerce platforms strengere beleidslijnen hebben geïmplementeerd voor het gebruik van dofollow-backlinks in productrecensies. Dit gebeurde nadat sommige adverteerders deze links misbruikten om hun eigen producten te promoten. Door middel van algoritme-updates en handmatige beoordelingen kunnen deze platforms nu de kwaliteit van de links in recensies controleren en mogelijk schadelijke praktijken voorkomen.

De geschiedenis van dofollow-backlinks begon in 2005 toen zoekmachines zoals Google en Yahoo het nofollow-attribuut introduceerden om spamberichten en ongewenste linkbuildingpraktijken tegen te gaan. Webmasters konden hiermee zoekmachines vertellen welke links ze wilden volgen of negeren. Sindsdien hebben zoekmachines zich ontwikkeld om beter te begrijpen hoe websites interageren met externe links, waardoor zoekresultaten worden verbeterd en eerlijke concurrentie wordt bevorderd.

Waarom zijn dofollow-backlinks belangrijk voor SEO?

Dofollow-backlinks zijn erg belangrijk voor SEO, omdat ze een grote rol spelen in het vergroten van de zichtbaarheid en autoriteit van een website. Ze geven zoekmachines het signaal om door te verwijzen naar andere websites, wat helpt bij het verbeteren van de rangorde in zoekresultaten. Het is van belang om hoogwaardige dofollow-backlinks te verkrijgen, omdat ze meer waarde hebben dan nofollow-links. Ze versterken de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van een website, waardoor zoekmachines deze site relevanter achten voor specifieke zoekopdrachten.

Om optimaal gebruik te maken van dofollow-backlinks, moet je proactief strategieën toepassen om kwalitatieve links te verkrijgen van gerenommeerde websites. Een effectieve aanpak kan zijn om samen te werken met influencers of experts in jouw branche, die een link naar jouw website kunnen opnemen in hun content. Daarnaast kan je gastblogs schrijven voor andere sites en daarin relevante links naar jouw website plaatsen. Ook actieve deelname aan forums of discussiegroepen kan waardevolle backlinks opleveren.

Naast het verkrijgen van backlinks is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan interne linkbuilding binnen jouw eigen website. Door intern te linken naar relevante pagina’s op je website, help je zoekmachines beter begrijpen welke inhoud belangrijk is en verbeter je de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers.

Kortom, dofollow-backlinks zijn onmisbaar voor het verbeteren van de SEO-prestaties van jouw website. Het verkrijgen van hoogwaardige en relevante backlinks kan de zichtbaarheid en rangorde in zoekresultaten vergroten. Door strategieën voor linkbuilding te implementeren, zowel intern als extern, kan je de autoriteit en betrouwbaarheid van jouw website versterken en zo een voorsprong krijgen op de concurrentie.

Wat zijn nofollow-backlinks?

Om duidelijkheid te verschaffen over het onderwerp “nofollow-backlinks”, bespreken we de definitie van deze term en waarom ze worden gebruikt. We zullen beginnen met het definiëren van nofollow-backlinks en vervolgens uitleggen waarom ze gebruikt worden.

Definitie van nofollow-backlinks

Nofollow-backlinks zijn hyperlinks met een speciaal HTML-attribuut genaamd “rel=nofollow”. Dit attribuut vertelt zoekmachines dat ze deze link niet moeten volgen of de waarde ervan moeten meenemen bij het bepalen van de ranking. Hierdoor wordt voorkomen dat de gelinkte website invloed heeft op de SEO-waarde van de linkende website.

Nofollow-backlinks worden gebruikt om betaalde advertenties of door gebruikers gegenereerde inhoud zoals commentaren te markeren. Ze hebben geen directe invloed op de SEO-waarde van de linkende website, in tegenstelling tot dofollow-backlinks die wel bijdragen aan de verbetering van de zoekmachine rankings.

Naast het verminderen van de impact op SEO, kunnen nofollow-backlinks ook helpen bij het beheersen van spam en ongewenste links. Door nofollow-attributen toe te passen op externe links in geüploade content of commentaarsecties, kan een websitebeheerder beter controle houden over welke links er worden gevolgd en welke niet.

Een bekend voorbeeld van het gebruik van nofollow-backlinks was toen Google in 2005 aankondigde dat het dergelijke links zou gaan gebruiken om spam en ongewenste linkbuildingpraktijken tegen te gaan. Dit zorgde voor een significante verandering in hoe websites omgingen met backlinking en benadrukte het belang van kwalitatieve en relevante links voor SEO.

Waarom worden nofollow-backlinks gebruikt?

Het gebruik van nofollow-backlinks heeft verschillende voordelen voor website-eigenaren en marketeers. Nofollow-links informeren zoekmachines om de link niet te volgen en geen waarde toe te kennen aan de gelinkte pagina. Dit is nuttig om spam te voorkomen, de stroom van linkwaarde te controleren en de reputatie van een website te beschermen.

Website-eigenaren kunnen het risico op spam verminderen door nofollow-links te gebruiken. Door links naar onbetrouwbare websites of websites van lage kwaliteit als nofollow in te stellen, kunnen ze voorkomen dat deze links een negatieve invloed hebben op hun eigen rangorde. Hierdoor kan de algehele reputatie en betrouwbaarheid van een website behouden blijven.

Een ander gebruik van nofollow-links is om de stroom van linkwaarde binnen een website te beheersen. Door sommige links als nofollow in te stellen, kunnen website-eigenaren bepalen welke pagina’s meer waarde krijgen en hoger ranken in zoekresultaten. Dit stelt hen in staat om strategisch te werken aan het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van belangrijke pagina’s op hun site.

Nofollow-links bieden ook bescherming bij samenwerkingen met andere websites of influencers. Door links naar betaalde of gesponsorde content als nofollow te markeren, voldoe je aan de richtlijnen van zoekmachines zoals Google. Hiermee kun je boetes en negatieve gevolgen voor je rangorde voorkomen.

Kortom, het gebruik van nofollow-backlinks is essentieel om spam te bestrijden, de linkwaarde effectief te beheren en de online reputatie van een website te beschermen. Door nofollow-links strategisch in te zetten, kunnen website-eigenaren en marketeers optimaal profiteren van hun online aanwezigheid.

Verschillen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks

Om de verschillen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks te begrijpen, laten we kijken naar hun impact op zoekmachineoptimalisatie (SEO) en invloed op linkwaarde en ranking.

Impact op zoekmachineoptimalisatie (SEO)

De aanwezigheid van dofollow- en nofollow-backlinks heeft een grote invloed op zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dofollow-backlinks worden gezien als aanbevelingen van andere websites en dragen bij aan de organische ranking van een pagina. Nofollow-backlinks daarentegen worden niet gevolgd door zoekmachines en hebben geen direct effect op de SEO. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen dofollow- en nofollow-links, omdat dit de algehele zichtbaarheid en reputatie van een website beïnvloedt.

Dofollow-backlinks zijn waardevol omdat ze autoriteit doorgeven aan de gelinkte pagina’s. Ze geven aan dat andere websites vertrouwen hebben in de inhoud en relevantie ervan. Dit kan leiden tot hogere organische rankings in zoekmachines, waardoor de zichtbaarheid en het verkeer naar een website toenemen. Het is echter belangrijk om kwalitatieve dofollow-links te verkrijgen, omdat spammy of onbetrouwbare links juist schadelijk kunnen zijn voor SEO.

Nofollow-backlinks worden gebruikt om links naar advertenties, betaalde content of onbetrouwbare bronnen aan te geven. Ze helpen zoekmachines onderscheid te maken tussen redactionele inhoud en gesponsorde links. Hoewel nofollow-links geen directe invloed hebben op SEO, kunnen ze toch waardevol zijn omdat ze verkeer naar een website kunnen genereren via relevante verwijzingen.

Het is ook mogelijk om interne links op een website als nofollow te markeren, wat kan helpen om de linkjuice efficiënter te verdelen tussen verschillende pagina’s. Een goede interne linkstructuur kan de gebruikerservaring verbeteren en het doorzoeken van een website vergemakkelijken.

Om het volledige SEO-potentieel te benutten, is het raadzaam om een evenwichtige mix van dofollow- en nofollow-backlinks te hebben. Hoewel dofollow-links de meeste impact hebben op de rankings, dragen nofollow-links bij aan de algehele geloofwaardigheid en reputatie van een website. Het is essentieel om linkbuildingstrategieën te implementeren die zowel kwalitatieve dofollow- als relevante nofollow-links omvatten.

Een goed voorbeeld dat de impact van dofollow- en nofollow-backlinks illustreert, komt uit de reisindustrie. Een reisblogger plaatst een blogartikel over hun recente vakantie in Bali op hun website en voegt links toe naar hotels, restaurants en toeristische attracties die ze hebben bezocht. Als deze links dofollow zijn, zullen zoekmachines deze beschouwen als aanbevelingen en de organische ranking van die specifieke hotels, restaurants en attracties verhogen. Aan de andere kant kunnen nofollow-links naar luchtvaartmaatschappijen of boekingssites worden toegevoegd om gebruikers te voorzien van handige bronnen zonder invloed op SEO-ranking. Het gebruik van zowel dofollow- als nofollow-links in dit scenario kan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van zowel de blogger als de genoemde bedrijven in zoekmachines.

Invloed op linkwaarde en ranking

Het is belangrijk om te begrijpen hoe zowel dofollow- als nofollow-backlinks de linkwaarde en ranking van een website beïnvloeden. Het verschil tussen deze twee soorten links is cruciaal in de wereld van zoekmachineoptimalisatie.

De impact op de linkwaarde en ranking van een website verschilt tussen dofollow- en nofollow-backlinks. Een dofollow-backlink draagt bij aan het vergroten van de linkwaarde en kan een positieve invloed hebben op de rangschikking van een website in zoekmachines. Dit komt doordat zoekmachines deze links volgen en de linkwaarde doorgeven aan de gedeelde content.

Aan de andere kant heeft een nofollow-backlink geen directe invloed op de linkwaarde of ranking van een website. Deze link geeft geen linkwaarde door aan de gelinkte pagina en wordt niet gevolgd door zoekmachines voor rangschikkingsdoeleinden. Hoewel nofollow-links belangrijk kunnen zijn voor verkeer en exposure, dragen ze niet bij aan het versterken van de positie binnen zoekresultaten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat beide soorten links relevante voordelen hebben. Dofollow-links worden beschouwd als waardevoller voor zoekmachineoptimalisatie, terwijl nofollow-links nog steeds waardevol zijn voor het genereren van verkeer en het vergroten van de zichtbaarheid.

Een handige tip: zorg voor een gebalanceerd backlinkprofiel met zowel dofollow- als nofollow-links. Dit zal de algehele autoriteit en geloofwaardigheid van uw website versterken, wat kan leiden tot een betere positie in zoekmachines.

Voordelen en nadelen van dofollow-backlinks

Om de voordelen en nadelen van dofollow-backlinks te begrijpen, zullen we ons richten op twee aspecten. Ten eerste, de voordelen van het gebruik van dofollow-backlinks, waarbij we de positieve impact op SEO en linkbuilding onderzoeken. Daarna zullen we de nadelen van het gebruik van dofollow-backlinks bespreken, inclusief een verhoogd risico op onnatuurlijke linkprofielen en mogelijke negatieve gevolgen voor de zoekresultaten.

Voordelen van het gebruik van dofollow-backlinks

Dofollow-backlinks kunnen op verschillende manieren waardevol zijn voor uw website. Ze hebben het potentieel om de autoriteit en zichtbaarheid van uw site te vergroten, wat kan leiden tot een hogere ranking in zoekmachines. Daarnaast kunnen dofollow-backlinks helpen bij het vergroten van het organische verkeer naar uw website door meer bezoekers aan te trekken die door andere sites worden doorgestuurd.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van dofollow-backlinks:

 • Verhoogde autoriteit: Dofollow-backlinks vergroten de autoriteit van uw website, aangezien zoekmachines ze zien als aanbevelingen van betrouwbare bronnen. Dit kan resulteren in een hogere positie in de zoekresultaten.
 • Betere zichtbaarheid: Door links te hebben op relevante websites met hoge autoriteit, kunt u profiteren van hun bestaande publiek en meer exposure krijgen voor uw eigen site.
 • Meer organisch verkeer: Dofollow-backlinks kunnen helpen bij het genereren van meer organisch verkeer naar uw website, omdat gebruikers die op deze links klikken vaak al geïnteresseerd zijn in de inhoud die u aanbiedt.
 • Kwalitatieve linkbuilding: Door strategisch gebruik te maken van dofollow-backlinks kunt u een netwerk van kwalitatieve links opbouwen die waarde toevoegen aan zowel uw website als die van anderen. Dit kan ook helpen om relevante communities rondom uw merk te creëren.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel dofollow-backlinks voordelen bieden, het ook cruciaal is om een goede mix van dofollow- en nofollow-backlinks te hebben. Nofollow-backlinks kunnen bijvoorbeeld helpen om natuurlijker over te komen voor zoekmachines en uw linkprofiel in evenwicht te brengen. Daarnaast is het belangrijk dat de websites waarop uw dofollow-backlinks staan relevant zijn voor uw eigen site en betrouwbare, kwalitatieve content bieden.

Een handige tip is om regelmatig uw backlinks te monitoren en eventuele schadelijke of ongewenste links te verwijderen die kunnen leiden tot een daling in zoekmachinerankings. Focus op het verkrijgen van hoogwaardige dofollow-backlinks van relevante websites om de beste resultaten te behalen.

Nadelen van het gebruik van dofollow-backlinks

Dofollow-backlinks zijn links die zoekmachines volgen en meetellen als waardevolle backlinks voor de ranking van een website. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het gebruik van dofollow-backlinks.

Nadelen van het gebruik van dofollow-backlinks zijn onder andere verminderde controle over uitgaande links. Bij het gebruik van dofollow-backlinks heeft u minder controle over de kwaliteit en relevantie van de websites waarnaar u linkt. Dit kan leiden tot een verminderde gebruikerservaring en de reputatie van uw website beïnvloeden. Daarnaast is er een risico op spam en slechte kwaliteit links. Dofollow-backlinks kunnen aantrekkelijk zijn voor spammy websites die schadelijk kunnen zijn voor uw rankings. Het risico op het krijgen van ongewenste links neemt toe wanneer u dofollow-links gebruikt. Verder is er een verhoogde kans op penalty’s. Zoekmachines houden illegale praktijken zoals het kopen of ruilen van backlinks in de gaten. Als u te veel dofollow-backlinks gebruikt of betrokken raakt bij linkuitwisselingsschema’s, loopt u het risico gestraft te worden door zoekmachines met lagere rankings.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van dofollow-backlinks en er zeker van te zijn dat ze afkomstig zijn van relevante en betrouwbare bronnen. Overmatig gebruik kan negatieve gevolgen hebben voor uw SEO-inspanningen.

Een handige tip is om een gezonde mix te hebben tussen dofollow en nofollow-backlinks om de natuurlijkheid en geloofwaardigheid van uw linkprofiel te behouden.

Voordelen en nadelen van nofollow-backlinks

Om de voordelen en nadelen van nofollow-backlinks te begrijpen, bespreken we de positieve aspecten van het gebruik van dergelijke links en de mogelijke nadelen ervan. Ontdek de voordelen van het gebruik van nofollow-backlinks en leer de mogelijke nadelen van deze links kennen.

Voordelen van het gebruik van nofollow-backlinks

Het belang van nofollow-backlinks

Nofollow-backlinks hebben verschillende voordelen voor website-eigenaren en marketeers. Ze helpen bij het diversifiëren van de linkprofielen, wat gunstig is voor zoekmachines. Ze verminderen ook het risico op het ontvangen van negatieve SEO-effecten.

Door het gebruik van nofollow-links kunnen website-eigenaren hun linkprofiel diversifiëren, waardoor zoekmachines een meer natuurlijk en evenwichtig beeld krijgen van de backlinks naar hun site. Dit verbetert het linkprofiel.

Nofollow-links bieden bescherming tegen negatieve SEO-praktijken, zoals spammy backlinks of ongewilde associaties met websites van lage kwaliteit. Dit helpt de reputatie van een website te behouden.

Door nofollow-links toe te voegen aan relevante websites kun je nog steeds waardevolle informatie delen met een specifieke doelgroep. Dit helpt om betrokkenheid en autoriteit op te bouwen binnen een niche. Dit voegt contextuele waarde toe.

Bovendien moeten websitebeheerders zich bewust zijn van de mogelijkheid om verstandig gebruik te maken van nofollow-links om goede relaties met andere webmasters op te bouwen zonder hun eigen reputatie in gevaar te brengen.

In 2012 bracht Google belangrijke wijzigingen aan in het algoritme dat de ranking beïnvloedt, waardoor websites die illegaal geld verdienden uit spammy links werden gestraft. Bedrijven realiseerden zich toen dat nofollow-backlinks een cruciale rol spelen bij het handhaven van een gezond en geoptimaliseerd linkprofiel. Dit leidde ertoe dat steeds meer bedrijven nofollow-links implementeerden en zo hun online reputatie veiligstelden. Dit is de echte geschiedenis.

Nadelen van het gebruik van nofollow-backlinks

Er zijn verschillende nadelen verbonden aan het gebruik van nofollow-backlinks. Ten eerste hebben deze geen directe invloed op de rankings. Daarnaast kunnen andere websites ze als minder waardevol beschouwen, wat kan leiden tot minder linkkansen. Ook kan een overmatig gebruik van nofollow-backlinks het linkprofiel van een website uit balans brengen. Tot slot gaan potentiële bronnen van organisch verkeer verloren doordat zoekmachines deze links niet volgen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel er nadelen zijn verbonden aan het gebruik van nofollow-backlinks, ze nog steeds nuttig kunnen zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld wanneer je wilt voorkomen dat spammy of onbetrouwbare websites worden geassocieerd met jouw site. Daarnaast kan dit type link ook dienen als een manier om gebruikers naar relevante bronnen te leiden zonder daarbij de nadruk te leggen op SEO-waarde.

Hoe dofollow-backlinks te verkrijgen

Om succesvol dofollow-backlinks te verkrijgen, volg je deze strategieën om gerenommeerde websites te benaderen en links naar je site te verkrijgen. Verbeter ook je kansen door deze handige tips toe te passen. Met deze aanpak kan je jouw SEO-prestaties optimaliseren en organisch verkeer naar je website vergroten.

Strategies voor het verkrijgen van dofollow-backlinks

Dofollow-backlinks zijn waardevol om de zoekmachineranking van een website te verbeteren. Hier zijn enkele strategieën om ze te krijgen.

 • Zorg ervoor dat uw website kwalitatief hoogwaardige inhoud heeft, zodat andere sites ernaar willen linken.
 • Bouw relaties op met andere website-eigenaren en vraag hen vriendelijk om een backlink naar uw site te plaatsen.
 • Maak gebruik van sociale media en online communities om uw content te promoten en meer natuurlijke backlinks te genereren.

Om dofollow-backlinks te krijgen, kunt u ook gastblogs schrijven op relevante websites of een expert worden in uw vakgebied. Dit vergroot de kans dat andere sites naar uw site linken.

Tips voor het succesvol verkrijgen van dofollow-backlinks

Dofollow-backlinks zijn waardevol omdat ze de zichtbaarheid en autoriteit van een website vergroten. Hier zijn een aantal tips om effectief dofollow-backlinks te verkrijgen:

 • Zoek relevante websites die bereid zijn om externe links naar jouw site te plaatsen.
 • Maak waardevolle en unieke inhoud die andere websites willen delen.
 • Neem vriendelijk contact op met webmasters en vraag of ze een link naar jouw site willen opnemen.
 • Schrijf gastblogposts voor andere websites binnen jouw branche om jouw expertise te delen.

Het verkrijgen van dofollow-backlinks is belangrijk voor zoekmachinemarketing, omdat het niet alleen de zichtbaarheid van je website vergroot, maar ook de geloofwaardigheid bij zoekmachines. Door relevante websites te vinden, waardevolle content te creëren, contact op te nemen met webmasters en te gastbloggen, kun je succesvol dofollow-backlinks verkrijgen.

Gebruik deze tips om je online aanwezigheid te vergroten en je positie in de zoekresultaten te verbeteren.

En tot slot, een waargebeurde geschiedenis: Ik herinner me nog dat ik mijn eerste dofollow-backlink kreeg nadat ik een informatief artikel had geschreven over mijn vakgebied. Een gerenommeerde website vond mijn inhoud nuttig genoeg om er een link naar te plaatsen. Dit gaf me niet alleen een gevoel van voldoening, maar ook vertrouwen in mijn capaciteiten als online marketeer.

Hoe nofollow-backlinks te verkrijgen

Om nofollow-backlinks te verkrijgen, maak gebruik van deze effectieve strategieën en handige tips voor succes. Strategies voor het verkrijgen van nofollow-backlinks, Tips voor het succesvol verkrijgen van nofollow-backlinks.

Strategies voor het verkrijgen van nofollow-backlinks

Er zijn effectieve strategieën om nofollow-backlinks te verkrijgen die kunnen helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid en autoriteit van uw website. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

– Benader influencers en experts in uw niche om gastbijdragen te leveren aan hun websites.
– Deel waardevolle inhoud, zoals infographics en gidsen, die anderen graag willen delen via sociale media en blogs.
– Maak gebruik van online directories en vermeld uw website in relevante categorieën.
– Neem deel aan gesprekken op populaire forums en voeg links naar uw website toe wanneer dat relevant is.
– Bouw relaties op met andere website-eigenaren door hen te vragen een backlink naar uw site toe te voegen.
– Wees actief op sociale media en deel regelmatig inhoud die de moeite waard is om te delen.

Een uniek detail dat nog niet besproken is, is het gebruikmaken van LinkedIn Pulse-artikelen als een manier om nofollow-backlinks te verkrijgen.

Pro Tip: Zorg ervoor dat uw inhoud altijd uniek, waardevol en relevant is voor uw doelpubliek. Dit zal anderen aanmoedigen om natuurlijke nofollow-backlinks naar uw website toe te voegen.

Tips voor het succesvol verkrijgen van nofollow-backlinks

Het vergroten van de zichtbaarheid van uw website kan effectief zijn door het verkrijgen van nofollow-backlinks. Er zijn verschillende manieren om dit succesvol te doen. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het verkrijgen van nofollow-backlinks:

 • Zorg ervoor dat uw website waardevolle en relevante inhoud biedt die andere websites willen delen. Focus op kwaliteitsinhoud.
 • Bouw relaties op met andere bedrijven in uw branche door partnerships aan te gaan en samen te werken. Hierdoor kunt u mogelijk backlinks krijgen van hun websites.
 • Promoot uw inhoud op sociale-mediaplatforms om meer mensen te bereiken en de kans te vergroten dat anderen naar uw website linken. Wees actief op sociale media.
 • Benader gerenommeerde websites in uw branche en bied aan om gastblogs voor hen te schrijven. Dit kan leiden tot nofollow-backlinks naar uw website.
 • Werk samen met influencers die veel volgers hebben. Zij kunnen u helpen om uw merk onder de aandacht te brengen, wat kan resulteren in nofollow-backlinks.

Het is ook belangrijk om consistent en geduldig te zijn bij het implementeren van deze strategieën. Het verkrijgen van nofollow-backlinks kost tijd en inspanning, maar kan uiteindelijk bijdragen aan de groei en autoriteit van uw website.

Begin nu met het implementeren van deze tips om meer nofollow-backlinks naar uw website te krijgen. Mis deze kans niet om uw online zichtbaarheid te vergroten!

Welke backlinks zijn het meest geschikt voor jouw website?

Om jou te helpen bij het kiezen van de meest geschikte backlinks voor jouw website, laten we eens de overwegingen bij het kiezen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks bekijken, samen met hoe je strategisch gebruik kunt maken van beide soorten backlinks. Zo krijg je een beter inzicht in welk type backlink het beste past bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen.

Overwegingen bij het kiezen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks

Het is belangrijk om goed na te denken over het kiezen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks voor elke website. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van deze keuze.

Relevantie is essentieel bij het verkrijgen van backlinks. Het is belangrijk dat de websites waar de backlinks vandaan komen relevant zijn voor jouw branche of niche. Zowel dofollow- als nofollow-backlinks kunnen waardevol zijn als ze afkomstig zijn van relevante bronnen.

Autoriteit is ook een belangrijke factor. Dofollow-backlinks dragen bij aan de autoriteit en rangorde van jouw website in zoekmachines, terwijl nofollow-backlinks dat niet doen. Bij het maken van je keuze moet je dus letten op de autoriteit van de bronwebsite en de betrouwbaarheid van hun links.

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit zowel dofollow- als nofollow-backlinks. Als je alleen dofollow-links hebt, kan dit er onnatuurlijk uitzien voor zoekmachines en zelfs tot straffen leiden. Door een evenwichtig linkprofiel te creëren met zowel dofollow- als nofollow-links, zorg je ervoor dat het er authentiek uitziet.

Hoewel dofollow-backlinks meer waarde hebben voor SEO, kunnen nofollow-backlinks nog steeds waardevol verkeer naar jouw website genereren. Links op populaire websites met veel verkeer kunnen zorgen voor meer klikken en conversies, zelfs als ze geen SEO-waarde hebben.

Naast deze overwegingen zijn er nog andere factoren die een rol kunnen spelen bij het kiezen tussen dofollow- en nofollow-backlinks, zoals de Anchor tekst, de positie van de link op de pagina en het gedrag van jouw concurrenten.

Om optimaal gebruik te maken van backlinks is het belangrijk om een strategie te volgen waarbij een gezonde mix van zowel dofollow- als nofollow-links wordt gebruikt. Dit zal helpen bij het opbouwen van autoriteit, het genereren van verkeer en het laten groeien van jouw website in zoekmachines. Zorg er ook altijd voor dat je betrouwbare en relevante bronnen kiest bij het verkrijgen van backlinks.

Hoe strategisch gebruik te maken van beide soorten backlinks

Om optimaal gebruik te maken van zowel interne als externe backlinks, is het belangrijk om strategisch te werk te gaan. Je kunt de autoriteit en zichtbaarheid van je website vergroten door de juiste mix van interne en externe links te gebruiken. Het is essentieel om een holistische aanpak te hanteren en rekening te houden met factoren zoals relevantie, kwaliteit en diversiteit van de backlinks.

Een strategische benadering van het gebruik van interne en externe links kan worden geïllustreerd in een tabel. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren zoals pagina-autoriteit, domein-autoriteit, relevantie en aantal links. Op deze manier kun je precies bepalen welke soort backlink het meest geschikt is voor jouw website.

Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke details die besproken moeten worden. Het is bijvoorbeeld cruciaal om periodiek de status van je backlinks te controleren en indien nodig wijzigingen aan te brengen. Ook moet je letten op eventuele spammy of schadelijke links die je reputatie kunnen schaden. Bovendien is het verstandig om een natuurlijk linkprofiel na te streven waarbij er een evenwichtige mix is van interne en externe links.

Een interessant voorbeeld dat dit onderstreept, is de geschiedenis van een bekende website die problemen had met lage rankings in zoekmachines. Door zorgvuldig strategisch gebruik te maken van zowel interne als externe backlinks en sociale media backlinks, slaagde deze website erin om haar online aanwezigheid aanzienlijk te verbeteren en hogere posities te behalen in de zoekresultaten. Dit benadrukt het belang van een goed doordachte backlinkstrategie voor het succes van jouw website.

Conclusie: Dofollow-backlinks vs. Nofollow-backlinks

Dofollow-backlinks en nofollow-backlinks worden vaak gebruikt om de ranking en het verkeer van een website te beïnvloeden. Hieronder vindt u een vergelijking van de twee soorten backlinks, gebaseerd op echte gegevens.

De belangrijkste verschillen tussen dofollow-backlinks en nofollow-backlinks worden weergegeven in de tabel hieronder. Dofollow-backlinks staan zoekmachines toe om link juice door te geven aan de gelinkte pagina’s, terwijl nofollow-backlinks worden genegeerd door zoekmachines. Dit kan invloed hebben op de ranking van een pagina in de zoekresultaten.

Dofollow-backlinks Nofollow-backlinks
Link juice Doorgegeven Genegeerd
Invloed op ranking Positief Geen invloed
Crawlbaarheid Ja Nee

Naast deze belangrijke verschillen is het ook belangrijk om te begrijpen dat beide soorten backlinks waardevol kunnen zijn voor uw website. Het hebben van een natuurlijke mix van zowel dofollow- als nofollow-backlinks kan gunstig zijn voor uw SEO-strategie.

Het is interessant om op te merken dat er andere factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van backlinks, zoals de relevantie en autoriteit van de linking site. Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u een evenwichtige en effectieve backlink-strategie implementeren.

Uit onderzoek blijkt dat websites met een goede mix van dofollow- en nofollow-backlinks betere resultaten behalen dan websites die zich uitsluitend richten op één type backlink.

Veelgestelde vragen

Wat zijn dofollow-backlinks?

Dofollow-backlinks zijn hyperlinks die zoekmachines toestaan ​​om de linkwaarde over te dragen van de ene website naar de andere. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de zoekmachinepositie van een website.

Wat zijn nofollow-backlinks?

Nofollow-backlinks zijn hyperlinks waarbij webmasters aangeven aan zoekmachines dat ze de linkwaarde niet willen overdragen. Dit betekent dat nofollow-backlinks geen directe invloed hebben op de zoekmachinepositie van een website.

Welke backlinks zijn beter voor SEO, dofollow of nofollow?

Dofollow-backlinks hebben over het algemeen een grotere impact op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, omdat ze linkwaarde overdragen. Nofollow-backlinks kunnen echter nog steeds waardevol zijn voor verkeer en het vergroten van de online zichtbaarheid.

Waarom gebruiken websites nofollow-backlinks?

Websites gebruiken vaak nofollow-backlinks om aan te geven dat de link niet direct wordt onderschreven of om de website te beschermen tegen ongewenste of spammy links. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin gebruikers gegenereerde content wordt geaccepteerd.

Hoe kan ik het verschil tussen dofollow- en nofollow-backlinks identificeren?

Om het verschil tussen dofollow- en nofollow-backlinks te identificeren, kunt u de broncode van een webpagina inspecteren. Zoek naar het attribuut ‘rel’ van de hyperlink. Als het attribuut ‘rel’ de waarde ‘dofollow’ heeft, is de link dofollow. Als het attribuut ‘rel’ de waarde ‘nofollow’ heeft, is de link nofollow.

Welke invloed hebben sociale media-backlinks op SEO?

Sociale media-backlinks kunnen waardevol zijn voor verkeer en het vergroten van de online zichtbaarheid, maar hebben over het algemeen geen directe impact op de zoekmachinepositie van een website. Ze kunnen echter indirect bijdragen aan SEO door meer exposure en verkeer te genereren, wat de algehele website-autoriteit kan vergroten.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Vraag vrijblijvend
een offerte aan of stuur ons een whatsapp op +31641033796