Leg het uit met een explanimation

Leg het uit met een explanimation

Explanimations, je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Explanimations zijn bedoeld om ingewikkelde of lastige onderwerpen in een korte tijd eenvoudig en helder uit te leggen. Alle aspecten van je product of dienst en bedrijf uitleggen in 60 seconde? Klinkt als een lastige opgave! Toch is het een geliefd communicatiemiddel en kan het jouw bedrijf helpen veel mensen effectief te bereiken. Het is bovendien een beter middel om jouw doelgroep te bereiken dan geschreven teksten of advertenties. Het is ideaal om jouw product of dienst uit te lichten de de online vindbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

De kracht van explanimations

Explanimations zijn korte videos die voor kijkers eenvoudig uitleggen wat het bedrijf precies doet en wat het product dat ze aanbieden speciaal maakt. Het is een heldere en erg effectieve methode om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf en haar producten. Het zijn meestal korte filmpjes van tussen de 30 en 90 seconden. De duur van een explanimation is erg belangrijk aangezien het kan bepalen of mensen het filmpje bekijken of, wanneer ze zien dat het te veel tijd kost, afzetten. De korte en heldere boodschap wordt meestal verteld in de vorm van animaties. Een goed voorbeeld van de kracht van een explanimation is het filmpje dat de Nederlander Dave Hakkens maakte over zijn project \\\’\\\’Phoneblocks\\\’\\\’. Binnen 24 uur werd het fimpje meer dan één miljoen keer bekeken en ging het de hele wereld over. Mede door het succes van het filmpje zijn giganten als Google en Cyso in het project gestapt.Vertellen wat je bedrijf doet en waarom het product uniek is in een filmpje van 60 seconden klinkt als een onmogelijk opgave. Waarom maken bedrijven er dan toch gebruik van? Gelukkig zijn er verschillende stappenplan om een goede explanimation te ontwerpen.

Waarom Green Creatives Kiezen?

Wij werken met hetzelfde enthousiasme aan jouw ondermening als dat jij doet, en geven je advies en de service die je onderneming verdient.

Trek de aandacht van de doelgroepZorg eerst dat de doelgroep zich aangesproken voelt door ze zich te laten identificeren met de content. (\\\’Hé, ik ken die situatie!\\\’ ) De situatie komt de kijkers bekend voor. Iets schokkends of humoristisch helpt in dit deel van de video. Probeer het wel kort te houden.
Wat is het probleem?Ga dieper op het probleem in. Benadruk dat het een gezamenlijk probleem is. Op die manier wek je empathie op en speel je in op het belang voor de kijker. (\\\’Ik wil dat mijn probleem opgelost wordt\\\’)
Leg de oplossing voorNu wordt het tijd om jouw product of dienst, dus de oplossing van het probleem, te introduceren. Een korte introductie die simpel en helder moet overkomen zodat het voor iedereen geschikt lijkt.

Belangrijkste eigenschappen van het product of de dienstOm de kijker te overtuigen van het succes van product ligt je kort toe waarom het product werkt en wat de belangrijkste eigenschappen zijn die het probleem gaan oplossen.

Call to Action!

De kijker weet nu dat ze een probleem hebben en hoe ze het simpel kunnen oplossen met jouw product. Nu is het tijd om actie te ondernemen. Los je probleem op en schaf het product aan, schrijf je in of doneer!

5 stappen voor een goede explanimation

Een explanimation kan binnen korte tijd jouw bedrijf een enorme boost geven, zo niet duizenden nieuwe mensen die met jouw bedrijf in aanraking komen. Resultaat? Meer bezoekers op je website, conversie en verkopen!

Houdt het simpel en effectief en grijp niet teveel terug op onduidelijke vakjargon en ingewikkelde specificaties. Movie Creatives kan jouw bedrijf helpen in het kort en helder vertellen van jouw verhaal.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.

Recent Blog Posts
Tags

Bezoekadres
Overtoom 141 Loft
1054 HG Amsterdam
The Netherlands

Emailcontact
algemene vragen
info@greencreatives.nl
offerte@greencreatives.nl

Telefonisch contact
tel +31 (0) 20 737 03 46
whatsapp +31 (0) 6 410 33 796
skype greencreatives

green-creatives-logo-avatar

KLAAR OM ER ECHT WERK VAN TE MAKEN?

Green Creatives maakt waar waarvan u altijd al droomde.

TRUSTED BY SOME OF THE WORLD’S SMARTEST COMPANIES

hoe-kies-ik-het-juiste-reclamebureau.-green-creatives

Start typing and press Enter to search

Effectieve Call to Action