Het einde van Facebook?

Het einde van Facebook?

Al een aantal jaar is Facebook hot. Veel bedrijven hebben Facebook ‘likes’ binnenhalen hoog op de prioriteiten lijst staan. Tijdens de jaarlijkse terugblik wordt vaak als één van de hoogtepunten de 500 nieuwe likes genoemd. Maar hoe belangrijk zijn die likes voor een bedrijf en zijn de Facebook bezigheden van  bedrijven nou echt essentieel voor een duurzame groei?

Door de explosieve groei en het verdienmodel van Facebook wordt het steeds twijfelachtiger wat het belang van het social media platform nou is. Sinds enkele jaren werkt Facebook met Edgerank. Kort gezegd is Edgerank is het algoritme dat Facebook heeft ontwikkeld om de newsfeed van gebruikers te rangschikken. Dit algoritme is geïntroduceerd om de newsfeed van gebruikers zo interessant mogelijk te houden. Kortom, de Edgerank bepaalt wat jij wel ziet en wat niet. Veruit het grootste gedeelte van de berichten, foto’s en updates van vrienden en pagina die je liked krijg je dus nooit te zien.

Doordat Facebook een bedrijf is graag geld verdient wordt de Edgerank steeds een beetje aangepast waardoor de instellingen voor gebruikers en bedrijven veranderen. Momenteel ziet 4%(!) van jouw likes jouw updates. Dat komt er op neer dat, in het geval van Green Creatives, 44 mensen van onze 1.123 likes onze berichten zien. Facebook doet dit omdat pagina’s nu sneller advertentie ruimte of sponsored stories koopt. Echter, door het scheve verdienmodel van Facebook zet ook dit geen zoden aan de dijk.

Facebook fraude

Een tijdje terug kwamen wij deze video tegen die de vinger precies op de zere plek legt. Erg interessant om een goed beeld te krijgen van de lastige situatie waarin Facebook zich heeft gewerkt.

green-creatives-logo-avatar

KLAAR OM ER ECHT WERK VAN TE MAKEN?

Green Creatives maakt waar waarvan u altijd al droomde.

TRUSTED BY SOME OF THE WORLD’S SMARTEST COMPANIES

hoe-kies-ik-het-juiste-reclamebureau.-green-creatives

Start typing and press Enter to search