E-mail marketing zit in de lift!

E-mail marketing zit in de lift!

Woensdag 11 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse emailsummit. De emailsummit is een jaarlijkse bijeenkomst waar de nieuwste cijfers over e-mail marketing worden gepresenteerd, er een kijkje in de toekomst wordt geboden over nieuwe trends en ontwikkelingen en er veel marketingtips worden gedeeld. Dit jaar kwamen er een aantal verassende resultaten aan het licht.

Specialisten zagen de trend in 2013 al aankomen. Toen werd door een groot aantal marketeers aangegeven dat e-mail marketing een steeds belangrijkere functie aan het innemen was in de marketing communicatie strategie. Uit de cijfers die afgelopen woensdag zijn gepubliceerd blijkt dat deze trend doorzet.

Forse stijging belang e-mailmarketing

Uit het Email Benchmarketing onderzoek 2014 blijkt dat bij 81% van de ondervraagde marketeers e-mail een belangrijkere plaats inneemt dan 2 jaar geleden. Vergeleken met 2013 bovendien een stijging van 10%. Het lijkt erop dat de social media storm een beetje is gaan liggen en de populariteit daardoor enigszins afneemt. Naast het onderzoek naar e-mailmarketing is ook onderzoek gedaan naar de populariteit van het lezen van e-mails op smartphones.

Toename smartphone gebruik

Het grootste gedeelte van e-mails wordt nog altijd geopend op computers maar smartphones komen steeds dichter in de buurt. In 2013 zijn de opens op smartphones vergeleken met computers opgelopen tot 36,28%. Een stijging van bijna 7% in een jaar. De verwachting is dat dit getal in 2014 sterk gaat oplopen.

Responsive nieuwsbrief

Door de groeiende populariteit wordt het steeds belangrijker om responsive nieuwsbrieven te versturen. Responsive nieuwsbrieven schalen mee aan de hand van het formaat van het scherm. Door gebruik te maken van een responsive design biedt je jouw lezers extra comfort en zorg je voor een hogere conversie en openingsratio.

ico-ques

Heeft u een vraag?

We’d love hearing from you. Give us a call
and we can chat about your needs.

ico-quote

Offerte aanvragen

See for yourself how Green Creatives
can make your life easier.

ico-book

Gratis e-book ontvangen

Sign up for free today and discover what you need to know about advertising agencies

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search