De laatste dag van de hijskraan bij ons voor de deur

De laatste dag van de hijskraan bij ons voor de deur

Door de aanbouw van de Noord/Zuidlijn stonden de afgelopen vijf twee gigantische, gele kranen voor ons kantoor aan het Rokin. Begin februari werd de eerste kraan al weg gehaald. Vandaag is de dag dat de laatste kraan weg gaat.

De eerste jaren werden de enorme gevaartes gebruikt om 130.000 kubieke meter grond uit de bodem te hijsen en ruimte te maken voor de Noord/Zuidlijn. Daarna werden de portaalkranen vooral ingezet om zwaar bouwmaterieel de bouwput in en uit te hijsen. Het karakteristieke, mechanische ‘EUH, EUH, EUH’ geluid van de machines is welbekend in ons kantoor. Ieder dag, vijf dagen per week begeleiden de ‘EUH, EUH, EUH’ ons door de werkdag. Tot vandaag dus.

De huidige bouwplaats wordt binnen enkele weken helemaal leeg gemaakt om plaats te maken voor een tijdelijke weg voor fiets en autoverkeer. Onder de grond gaan de werkzaamheden gewoon verder. Daarmee is station Rokin nog niet af, maar wel een stukje dichterbij de voltooiing.

We gaan het onaangename geluid van de hijskranen zeker niet missen maar het zal vanaf morgen toch verrassend stil zijn in ons kantoor. Dan zetten we de muziek maar wat harder.

De Toekomst van de Rodeloper van Amsterdam

Het gaat nog wel even duren voordat alle werkzaamheden rondom het Rokin klaar zijn maar boven de grond is het vanaf nu rustiger. Hieronder kan je mooi zien hoe het Rokin er in de toekomst uit gaat zien.

Toekomstbeeld Rokin 75

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.

ico-ques

Heeft u een vraag?

We’d love hearing from you. Give us a call
and we can chat about your needs.

ico-quote

Offerte aanvragen

See for yourself how Green Creatives
can make your life easier.

ico-book

Gratis e-book ontvangen

Sign up for free today and discover what you need to know about advertising agencies

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search