De beste WK marketing: gadgets

De beste WK marketing: gadgets

Het WK is voor veel grote en kleine bedrijven hét moment om uit te pakken met promotie gadgets. Denk aan de Wuppies van Albert Heijn, de Fuvuzela en het brulshirt. Nu het WK in volle gang is het een mooi moment om eens te kijken welke WK promotie gadgets tijdens dit WK een gouden greep zijn geweest.

De populairste gadgets van de afgelopen kampioenschappen

Voordat we de populairste gadgets van dit WK bekijken eerst een kleine terugblik. Wat waren de populairste gadgets van de voorgaande WK’s en EK’s?

Vuvuzela, Zuid Afrika, 2010

Veruit de bekendste en meest spraakmakende gadget is de Vuvuzela. De plastic trompet zorgde voor de nodige commotie doordat commentatoren niet meer te verstaan waren en het leek of er continu een zwerm woedende bijen boven het stadion hing. Inmiddels is de Vuvuzela door de Fifa sinds september 2010 een officieel verboden item.

[image_with_animation image_url=”10303″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

AH Wuppies, Duitsland, 2006

Alweer iets langer geleden maar een grote kans dat ergens op zolder nog een paar van deze gadgets te vinden zijn. De Wuppies van Albert Heijn werden bij lancering meteen een hype met de Van Dale notering (Wuppie-gekte) en giga Wuppie als hoogtepunt. De kampioenschappen die volgende waren voor Albert Heijn een mooie kans om de populairiteit van de Wuppies door te trekken met Welpies (2008) en Beesies (2010).

[image_with_animation image_url=”10302″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Bavaria jurk, Zuid Afrika, 2010

Misschien wel het beste WK gadget tot nu toe. In 2010 gingen de Bavariababes de hele wereld over tot CNN aan toe. Ze drongen verkleed als Deense fans het stadion binnen, na 20 minuten gingen de Deense shirts uit en kwamen de Dutch Dresses tevoorschijn. Wild dansend en springend werd Oranje aangemoedigd. Uiteindelijk belanden de meiden zelfs in cel en bemoeide de Tweede Kamer en Fifa zich ermee. Natuurlijk helemaal goed voor de publiciteit.

[image_with_animation image_url=”10301″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

De toppers van dit wereldkampioenschap

Voor dit WK draaien de marketingafdelingen van de grote bedrijven ook weer op volle toeren. Welke gadget dit kampioenschap aan het langste eind trekt is nog niet helemaal duidelijk. Maar, de onderstaande gadgets maken zeker kans.

Heineken’s Samba Shirt

Van oudsher is Heineken een van de hofleveranciers van Oranje rondom het WK en kan daarom niet ontbreken in deze lijst. Na de Oranje Toeterhoed, Jagerhoed en rugnummershirts komt de bierbrouwer dit jaar met Oranje shirt met sambaballen erin.

[image_with_animation image_url=”10305″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Bavaria’s Hollandress

Voortbordurend op het succes van de Dutch Dress komt Bavaria ook  dit jaar met jurkjes, de HollanDress. Aan de ene kant een Oranje jurkje, de andere kant is geheel in de Braziliaanse salsa sferen.

[image_with_animation image_url=”10304″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw advocatenkantoor?

Bekijk dan snel ons portfolio of neem contact op met onze online specialisten.

Recent Blog Posts
Tags

Bezoekadres
Overtoom 141 Loft
1054 HG Amsterdam
The Netherlands

Emailcontact
algemene vragen
info@greencreatives.nl
offerte@greencreatives.nl

Telefonisch contact
tel +31 (0) 20 737 03 46
whatsapp +31 (0) 6 410 33 796
skype greencreatives

green-creatives-logo-avatar

KLAAR OM ER ECHT WERK VAN TE MAKEN?

Green Creatives maakt waar waarvan u altijd al droomde.

TRUSTED BY SOME OF THE WORLD’S SMARTEST COMPANIES

hoe-kies-ik-het-juiste-reclamebureau.-green-creatives

Start typing and press Enter to search